Top 18 Poedel Kruisingen en Soorten (Doodles)

Poedel Kruisingen

Poedels zijn ongelofelijke honden die meestal best-in-show winnen bij alle wedstrijden. Ze zijn er in drie maten en kunnen zo groot zijn als 20 inch tot zo klein als 7. Hun lange nek, rechte rug, korte staart en grote poten zijn gemakkelijk te herkennen aan elke hondenliefhebber. Hoewel ze worden geassocieerd met Frankrijk, zijn ze eigenlijk van Duitse afkomst die teruggaat tot de jaren 1800.

De Poedel staat bekend om zijn intelligentie en gemakkelijke training. Het zijn levendige, vrolijke en actieve honden die gedijen op aandacht. Deze aantrekkelijke kwaliteiten maken duidelijk waarom zoveel fokkers met de Poedel kruisen.

De laatste 15 jaar zijn poedel kruisingen, algemeen bekend als Doodles, een populaire kruising geworden voor huisdiereigenaren.

 

Poedel kruisingen

Er zijn tientallen Poedel kruisingen beschikbaar, sommige zijn makkelijker te vinden dan andere. Deze 18 Poedelkruisingen zijn een combinatie van beroemd tot bizar. Probeer te zien welke het beste past bij uw familie.

Ook hebben we een artikel geschreven over alle Labrador Kruisingen

 

1. Poedel x Labrador – Labradoodle

De Labradoodle is een van de meest populaire kruisingen. De Labrador en Poedel kruising is zeer aanhankelijk en houdt van aandacht. Ze vinden het ook niet erg om het te laten zien, want ze springen fysiek op je of slaan je hand voor een huisdier.

Door hun korte vacht zijn ze gemakkelijk te verzorgen, maar ze moeten nog steeds regelmatig worden verzorgd om te voorkomen dat ze gaan verharen. Een bad kan nodig zijn als je ervoor kiest om ze niet te borstelen. Labradoodles houden van water, dus baden zal gemakkelijk zijn.

Ze hebben veel energie en moeten één keer per dag uitgelaten worden. Zorg ervoor dat je naar buiten gaat en met ze speelt en geef ze veel lof voor het leren van een trucje. De gele labradoodle wordt vaak verward met een goldendoodle.

Hier lees je ons uitgebreide artikel over de Labradoodle.

Labradoodle

 

2. Poedel x Bichon Frise – Bidoodle

De Bidoodle (ook de Doodle Frise en Bichoodle) zijn een kruising van Bichon Frise en Poedel. Het zijn kleine bolletjes energie die graag geknuffeld en vastgehouden worden. Alhoewel ze springerig kunnen zijn, zijn hun kleine formaat en grote persoonlijkheden geweldig voor kinderen en kleine appartementen.

Ze zijn erg vocaal en houden ervan om te blaffen, te janken en zijn gevoelig voor verlatingsangst. Net als andere kleine rassen, hebben ze een probleem met zindelijk worden omdat ze kleine blaasjes hebben. Ze hebben ook een grote kans om te plassen bij stress/angst.

Toch zijn ze een niet-agressief ras dat gewoon van je wil houden door je dood te likken. Ze zijn geweldige schoothonden! Probeer gewoon de toegang tot traktaties te vermijden tijdens de training, want ze kunnen snel overgewicht krijgen.

Bidoodle

 

3.Poedel x Golden Retriever – Goldendoodle

Een andere populaire kruising, is deze Poedel x Golden Retriever. Deze prachtige honden kunnen meer dan 80 pond wegen, maar hun speelgoed equivalent kan zo klein als 10 pond. Deze Golden Retriever en Poedel kruising werpt niet af en vereist frequente verzorging om hun vacht schoon te houden.

Goldendoodles zijn energierijk en houden van gezinshuizen die een grote achtertuin hebben om te kunnen spelen. Puppy’s zullen problemen hebben met het spelen met kinderen, want ze zullen vaak springen en de jonge kinderen omverwerpen. Ze kennen hun eigen kracht niet!

Hoewel ze meestal gezond zijn, kunnen ze wel last van heup- en gewrichtsproblemen. Het is het beste om ze de juiste voeding en heup- en gewrichtssupplementen te geven, zodat ze minder kans hebben om ze te ontwikkelen.  Goldens worden soms ook gekuist met de mini-versie om de miniatuurversie van de Goldendoodle te maken.

Goldendoodle

 

4. Poedel x Cavelier Spaniel – Cavapoo

Een van de meest schattige poedel kruisingen is: De Cavapoo is een spectaculaire kruising van de Poedel en Cavalier King Charles Spaniel. Ze spelen graag apporteren, houden van rennen, maar bovenal – ze genieten van je aandacht!

Ze wegen hooguit 25 pond en zijn gemakkelijk te verzorgen en mee te spelen, maar met hun lastigere persoonlijkheid kan het moeilijk zijn om te trainen – Cavapoes hebben een beetje verzorging nodig om schoon te blijven.

Cavapoes hebben het moeilijk om alleen gelaten te worden en zijn gevoelig voor verlatingsangst. Ze houden van grotere families die ze de aandacht kunnen geven die ze nodig hebben, maar met hun schattigheid, zijn we er zeker van dat ze de liefde in grote porties zullen vinden!

Cavapoo

 

5. Poedel x bobtail – Schapenpoedel

De Schapenpoedel kruist de hoog gefocuste Poedel met de werk gedreven Schapenhond. Deze kruising maakt de “moeilijk te trainen voor het gezinsleven” makkelijker om mee om te gaan. Ze zijn vaak groter en kunnen na vier maanden wel 30 pond wegen.

Schapenpoedels houden van kinderen en andere honden, maar moeten getraind worden om zachtjes te spelen, omdat hun grote frame het voor hen gemakkelijk maakt om iedereen om te slaan. Ze zullen waarschijnlijk een kudde-instinct hebben als de Doodle de voorkeur geeft aan hun herdershond ouder, dus het zal geweldig zijn voor hun mentale gezondheid om ze een klusje te geven!

Je moet ze dagelijks en vaak borstelen, omdat hun lange vacht vaak vuil en stof aantrekt. Net als andere grote honden zijn ze gevoelig voor heup- en gewrichtsproblemen.

Schapenpoedel

 

6. Poedel x Shih Tzu – Shih Poo

Deze kleine schatjes kunnen door hun Shih Tzu voorouders koppig zijn, maar dit kan gemakkelijk worden getraind dankzij hun Poedelkruising. Dit betekent echter niet dat ze geen dagelijkse training nodig hebben, want als de training eenmaal met de Shih Poo klikt, zijn ze goed opgevoed.

Ze zijn niet zo gretig om te behagen als de andere Doodles en zullen meer geïnteresseerd zijn in andere geuren dan je aandacht. De Shih Poe doet het niet goed in grote gezinnen of met kleine kinderen en zijn geneigd om favorieten te kiezen.

Shih Poos hebben niet veel activiteit of speeltijd nodig en luieren liever de hele dag met hun huisdier ouder. Ze zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een hond met een lage impact.

Ze zijn echter niet geschikt voor nieuwe hondeneigenaren omdat je een beetje geduld nodig hebben.

Shih-Poo

 

7. Poedel x Schnauzer – Schnoodle

Het kruisen van de Schnauzer en Poedel geeft niet noodzakelijkerwijs een Schnoodle, omdat het een paar generaties duurt om de gewenste kruising te bereiken. De pluizige vacht van de Schnoodle is een uitgebalanceerde kruising van golvend en ongelooflijk zacht.

Het is moeilijk om het algemene karakter van een Schnoodle vast te pinnen vanwege de intense fokkerij die ervoor nodig is om de “perfecte” hond te maken. Ze zijn echter meestal niet agressief en hebben op jonge leeftijd niet veel socialisatie nodig.

Ze zijn zeer beschermend voor hun baasjes en ze hebben veel ruimte nodig om te springen en te spelen. Een grote achtertuin is voor hen een must.

Schnoodle

 

8. Poedel x Yorkshire Terrier – Yorkipoo

Deze gebruikelijke puppykruising komt voort uit de Yorkie en de Poedel kruising. Het is een onstuimig ras dat vroeg getraind moet worden en veel aandacht nodig heeft. Yorkipoes delen het temperament en de energie van de meeste andere kleine honden.

Yorkipoes zijn een zeer vocaal ras en leven meestal langer. Zorg ervoor dat je ze socialiseert als ze puppy’s zijn, of je kunt gedragsproblemen krijgen als ze ouder zijn. Toch zijn het zeer actieve sociale honden die van aandacht houden, maar hun Yorkse kant kan ertoe leiden dat ze afstandelijk zijn.

Hun vacht varieert tussen krullend en recht, en verschillende vachtvereisten betekenen een verschillende verzorging.

 

9. Pomeriaan x Poedel– Pomapoo

De extreem pluizige Pomeriaan en de gekrulde Poedel maken deze schattige kruising. Wat ze uniek maakt, is dat ze wel verlost zijn, wat betekent dat hun ondervacht regelmatig geborsteld moet worden. Ze zijn nooit zwaarder dan 12 pond. Deze pups kunnen iets meer kosten dan sommige andere rassen, vanwege de dure aard van het ouderras, de pomeriaan.

Ze doen het goed in appartementen en kleine huizen. Pomapoes hebben geen grote tuin nodig, omdat ze weinig beweging nodig hebben. Ze hebben echter wel veel aandacht nodig en zullen overmatig blaffen als ze niet goed getraind zijn.

Pomapoes kunnen agressief zijn en vatbaar voor bewaking van de hulpbronnen. Als je kinderen hebt, kan het een goed idee zijn om ze te laten gaan. Pomapoes doen het goed met alleenstaande ouders, maar grotere gezinnen zullen in de problemen komen. Ze houden er niet van om te delen.

 

10. Poedel x Pekingees – Peekapoo

Peekapoo’s zijn een vaak bediscussieerde kruising tussen een Pekingees en een Poedel. Ze hebben meestal geen ondervacht, dus ze zijn gemakkelijk te verzorgen en te borstelen en zijn ongelooflijk liefdevol. Ze hebben echter wel last van een overvloed aan gezondheidsklachten.

Tweederde van alle Pekingezen lijdt aan het Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome. Dit wordt dan doorgegeven aan de Peekapoo, wat het voor hen moeilijk maakt om te ademen. Er is geen genezing, en dus zullen ze een leven lang moeizaam ademen, pijn hebben en niet in staat zijn om met extreme temperaturen om te gaan.

Je moet goed opgeleid zijn op het gebied van gezondheid, en ze zijn arm met kinderen. Hun lichaam werkt helaas in bijna elk opzicht tegen hen.

 

11. Sint Bernard x Poedel – Sint Berdoodle

De Sint Bernard en Poedel kruising zorgt voor een beminnelijk en trouw ras. Het zijn aanhankelijke, gelukkige honden die het graag naar hun zin hebben. Verwacht dat de Sint Berdoodle groot is als hij eenmaal volwassen is, want ze kunnen gemakkelijk meer dan 100 pond wegen.

Ze zullen een dikke, gekrulde vacht hebben die veel verzorging nodig heeft. Als je in een warmer klimaat leeft, zou ik aanraden om ze te stutten. Met dat gezegd hebbende, ze houden van kouder weer en zullen veel energie hebben om rond te springen in de sneeuw.

De Sint Berdoodles zijn grote baby’s die gemakkelijk te trainen zijn, houden van alle mensen en dieren en zullen op je zitten of aan je pootjes zitten om je aandacht te krijgen.

 

12. Poedel x Wheaten Terrier – Whoodle

Waarschijnlijk een van de minst voorkomende kruisingen, de Whoodle is een interessante kruising tussen een Wheaton Terrier en een Poedel. Hierdoor is er niet genoeg monstergrootte om het algemene temperament, de gezondheidskwesties en de grootte te kennen.

Wheaten Terriers zijn geweldige familiehonden die betrouwbaar, vriendelijk en gemakkelijk te trainen zijn. Poedels trainen ook goed en zijn over het algemeen intelligent, dus het is waarschijnlijk dat de Whoodle de moeite waard is om les te geven. Je zult de Whoodle waarschijnlijk dagelijks moeten verzorgen, omdat ze een dikke vacht hebben.

Het zal moeilijk zijn om er een te vinden, en je zult waarschijnlijk door het hele land moeten reizen om er zelfs maar een te kunnen krijgen! Als je er een vindt, pak ze dan, misschien krijg je die kans niet meer.

 

13. Poedel x Berner Sennen – Bernedoodle

De Bernedoodle is een zeer makkelijke kruising van de Poedel en de Berner Sennenhond. Je vindt dit ras vooral in hun grotere formaat, dat gemiddeld meer dan 80 pond weegt. Hun vacht is uniek en is vaak dubbel- of driekleurig.

Deze kruising is zo populair, dat we een apart artikel over de Bernedoodle hebben geschreven.

Ze zijn zeer energiek en houden van spelen. Bernedoodles kunnen onhandig zijn, maar ze zijn persoonlijk. Dit kan ze uitdagend maken om te trainen, omdat ze het moeilijk hebben om zich te concentreren. Verzorging zal een dagelijkse taak zijn, of je riskeert dat ze matten en klitten krijgen.

Bernedoodles zijn knuffelig en fysiek – ze zullen je reuze schoothondje zijn! Houd in gedachten dat ze graag worstelen en touwtrekken, dus zorg ervoor dat je ze traint om zachtaardig te zijn als je andere huisdieren van kleine kinderen hebt. We hebben ook een lijst gemaakt met alle berner sennen kruisingen

Bernedoodle

 

14. Poedel x Border Collie – Bordoodle

Het kruisen van een Poedel met een Border Collie resulteert in een hardwerkende en slimme kruising die een Bordoodle wordt genoemd. De Border Collie wordt gerangschikt als het meest intelligente hondenras, dus het toevoegen ervan met de al even intelligente Poedel maakt ze een droom om te trainen.

Bordoodles zullen zich vervelen als ze geen werk te doen hebben. Ze zullen er een voor je vinden als je er geen levert, dus adequate training en behendigheidscursussen zullen ze bezighouden. Deze Border Collie Kruising heeft een zeer actieve ouder nodig voor hun geestelijke gezondheid.

De Poedel x Border Collie heeft een ruwe, grove vacht die voortdurend wordt afgeworpen en moet worden geborsteld. Ze zijn gevoelig voor heup- en gewrichtsproblemen.

 

15. Poedel x Boxer – Boxerdoodle

De energieke Boxer gekruist met de geconcentreerde Poedel om de Boxerdoodle te maken. Ze zijn gemakkelijk te trainen, aanhankelijke honden die graag fysiek met je meegaan. Hierdoor zijn ze bereid om te spelen en staan ze te popelen om te behagen; je kunt veel beweging van ze verwachten.

Boxerdoodles hebben over het algemeen een vrolijk temperament en variëren in grootte. Het is mogelijk om een kleinere Boxerdoodle te vinden, maar ze zijn zeldzaam. Ze rollen graag rond voor de lol, zijn geweldig met kinderen, grote gezinnen en vereisen veel lopen.

Heup-, gewrichts- en hartproblemen komen veel voor, net als elke andere grote hond. Hun vacht hangt ook af van de voorkeur van de ouders: de schone vacht van de Boxer, of de gekrulde vacht van de Poedel.

 

16. Poedel x Chihauhau – Chipoo

Dit nieuwere ras is een kruising van een speelgoedpoedel en chihuahua, en is een van de vele verschillende soorten chihuahua kruisingen. Net als de Chihuahua heeft de Chipoo een enorme persoonlijkheid en veel hart. Ze zitten vol energie, houden van spelen en socialiseren, hoewel ze wel veel training nodig hebben om hun koppigheid en luidruchtige natuur uit te stralen.

De poedel x chichauhau kruising zijn vriendelijke honden die veel socialisatie nodig hebben om comfortabel te zijn met grotere honden. Ze kunnen nog steeds defensief zijn als ze worden geprovoceerd, dus regelmatig borstelen en aanraken zal hen helpen om comfortabeler te zijn.

Ze hebben elke dag minstens een uur speeltijd en training nodig om te voorkomen dat ze zich vervelen. Bereid je voor op veel geblaf en gehuil.

 

17. Poedel x Maltese – Maltipoo

De kleine poedel kruising - Maltipoo

Mensen met kleinere woningen en appartementen zullen de Maltese en Poedelkruising een geweldige aanvulling op hun leven vinden. Ze reizen goed, passen zich goed aan in nieuwe omgevingen en hebben weinig tot geen agressieproblemen. Ze zijn een goede vriend voor iedereen. Omdat de Maltipoo zo lijkt op de standaard Maltese, zijn ze vaak verward voor elkaar.

Houd in gedachten dat deze kruising tussen een poedel en maltese veel aandacht nodig heeft. Dit kan niet genoeg benadrukt worden. Het zijn zeer actieve, sociale honden die niet lang alleen gelaten kunnen worden. Ze houden ervan om bij hun huisdier ouder te zijn, dus houd ze zo vaak mogelijk bij je.

Het opzetten van een speelruimte voor de Maltipoo zal ze erg blij maken, omdat ze hun eigen ruimte hebben waarin ze zich prettig kunnen voelen.

 

18. Poedel x Cocker Spaniel – Cockapoo

Dit kleinere ras van Doodle is een kruising van de Cocker Spaniel en Poedel. De Cockapoo is een van de vroegste Poedel-kruisingen die in de jaren vijftig van de vorige eeuw is verschenen. Ze vragen veel aandacht en interactie.

Hun kleine lichaam en zijdeachtige vacht zijn erg populair bij families. Ze socialiseren goed, kunnen goed opschieten met andere honden en katten en houden ervan om alles wat ze zien te ruiken en te achtervolgen. Het is essentieel om veel met je Poedel Cocker Spaniel kruising te spelen om hun energie eruit te halen.

Cockapoo’s zijn gevoelig voor blindheid en dementie als ze ouder worden, maar de meeste van hen hebben de neiging om lang en gezond te leven.

Cockapoo

Tot slot

Over het geheel genomen is de Poedel een geweldige metgezel. Ze zijn over het algemeen uitgaand, blij en houden ervan om te spelen en op je schoot te liggen. Het is geen wonder dat ze zo’n populaire keuze zijn geworden bij gezinnen, want hun vriendelijke aard maakt ze perfect voor kinderen.

Verschillende rassen zijn voor verschillende mensen, dus zorg ervoor dat je jouw potentiële puppy’s op hun individuele behoeften inspeelt voordat je ze aanneemt. Ze zijn een partner voor het leven, dus het is cruciaal om de juiste Poedel voor jouw gezin te vinden.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 40 Gemiddeld: 4.3]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

14 reacties

 1. Wij zijn een wat ouderen echtpaar hebben altijd honden gehad hebben infebruarie bij jullie nog een minnie doelde gekocht voor onze dochter zo lief ,nu is onze vraag ,heeft u ook wat oudere
  Kleinsoort ,poedel of klein ander ras ?
  Vast bedankt

 2. Ik heb een kruising tussen een Friese stabij en een poedel. Het is een prachtig beestje en een vriendelijk/speels maar ook een eigenzinnig karakter. Wel vraagt hij veel aandacht, maar hij leert erg snel. Je moet ze de tijd gunnen om volwassen te worden en hier niet je wel geduld voor hebben. Eenmaal aan je gehecht heb je een hond voor je leven die alles voor je wil doen.

  1. Wij hebben ook een kruising stabij x poedel van 1 jaar oud.
   Ben nog niemand tegengekomen met dezelfde kruising.
   Herken veel in de eigenschappen die Jolanda beschrijft, wij zijn erg blij met onze hond!

  2. Beste Jolanda wij hebben na het verlies van onze golden doodle de gedachte voor een nieuwe vriend. In onze vakantie hebben wij een kruising Stabij/Poedel gezien. Prachtige lieve hond. Ik kan echter geen adres vinden waar we kunnen afstemmen voor een mogelijke pup. Kan jij ons daar bij helpen?
   Mvrgr
   Jan en Corrie

 3. Hallo.
  Heb een labradordoodle dat zeggen ze de kruising is dat de moeder een labrador is en vader denken ze een labradordoodle.moeder is nooit ziek geweest van de vader weten we weinig. Dus neem aan dat die we hebben weinig ziek word .hij is nu 13 weken

 4. Ria,
  Wij hebben ook een kruising friese stabij en grote poedel. Nu 6 maanden. Zijn inderdaad super lieve en leergierige honden. Echt super leuk om toe zien.

  1. Beate Ria
   Wij hebben een kruising poedel / Friese Stabij onlangs mogen aanschouwen. Prachtig beest. Kan jij ons voorzien van een adres waar deze kruising aangeschaft kan worden? Nadat wij onze golden doodle na 12 jaar hebben moeten laten inslapen is het gemis van een huisdier wel heel groot. Alvast bedankt voir je reactie. Mvrgr Fam Hofman

 5. Wij hebben 2 tatradoodle gekocht vorig jaar. Dit is een tatrahond kruising koningspoedel.
  Wij hebben al heel wat hondenrassen gehad, maar deze zijn echt geweldig. Ze zijn prachtig om te zien en hebben een zeldzaam fijn karakter.
  Super blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *