Top 9 Labrador Kruisingen

labrador trimmen waarom niet / wel

De Labrador staat bekend om zijn gelijkmoedige persoonlijkheid, zijn loyaliteit, zijn bewondering en zijn absolute toewijding aan zijn familieleden. Het is geen verrassing dat de Labrador het populairste hondenras is in Nederland en andere landen.

Het kruisen van de genen van het Labrador met andere rassen resulteert in een aantal behoorlijk verbazingwekkende combinaties.

Labradoodle – Labrador x Poedel

Labradoodle

Labradoodles zijn momenteel het populairste Labrador Retriever kruising. We stellen momenteel een volledig artikel samen, maar in de tussentijd is hier een kort overzicht! Een Labradoodle zal niet noodzakelijkerwijs een agressieve hond zijn maar, kan een extreme verzorging of zeer regelmatig bezoek aan de poedelsalon vereisen om niet mat te worden.

Het kan moeilijk zijn om op het eerste gezicht te zien hoe gematteerde poedelmix vacht onder de strakke krullen zijn, dus regelmatige controles door een professionals en juiste aandacht voor verzorging zijn essentieel. Hun vachten kunnen enorm verschillen van hond tot hond, en er is geen manier om te voorspellen hoe de vacht van je jonge Labradoodle-puppy eruit zal zien als hij volwassen is.

De standaardpoedel heeft dezelfde levensverwachting als een Labrador, ongeveer 12 jaar. Ze hebben echter een aantal verschillende gezondheidsproblemen waarvan je op de hoogte moet zijn. Ze kunnen gevoelig zijn voor auto-immuunziekten en heupdysplasie. Dus ook als je deze honden zal kruisen zal dit gevaar nog steeds aanwezig zijn.

Labradoodles kunnen prachtige huisdieren zijn als je blij bent je in te zetten voor extra verzorging, goede socialisatie en de ruimte hebt voor een grote, veerkrachtige maar zeer liefhebbende hond. We hebben ook een artikel met alle Poedel kruisingen

 

Labrottie – Labrador x Rottweiler

labrottie

Rottweilers gekruist met Labradors staan bekend als Labrotties. Ze kunnen ongelooflijk mooie en toegewijde metgezellen zijn voor hun families.

Rottweilers kunnen tot ongeveer 70 centimeter lang worden, met grote hoofden en goed gespierde lichamen. Het zijn krachtige honden en hebben vanaf de eerste dag behoefte aan positieve training van hun families om te begrijpen hoe ze zich thuis moeten gedragen.

Je Labrador x Rottweiler kruising kan net zo groot en krachtig worden als een rasechte rottweiler. Dus zorg ervoor dat je de ruimte en de tijd hebt om hem goed op te voeden.

Het temperament van Rottweiler is ook heel anders dan dat van je gemiddelde Labrador Retriever. Er is geen manier om te weten welke karaktereigenschappen van zijn ouders jouw Labrador rottweiler kruising zal krijgen. Zorg ervoor dat je het gedrag van beide ouders kent, als de rottweiler kalm en vriendelijk is met een goedaardig temperament. Weet je dat dit positieve impact zal hebben je op je labrador x rottweiler kruising.

 

Goldador – Labrardor x Golden retriever

De ‘Goldador’ is een ongelooflijk mooi en succesvolle kruising tussen een labrador en een golden retriever. Deze twee honden zijn erg populaire hondenrassen met veel overeenkomsten.

De kruising tussen een labrador x golden retriever is ook erg populair als blindengeleidehond. In Engeland is zelf 59% procent ervan blindengeleidenhond.

Ze staan bekend om hun intelligentie, dat ze snel kunnen leren en goed samenwerken met hun begeleiders. Net als hun Golden Retriever en Labrador ouders hebben ze de karaktereigenschap om erg  vriendelijk te zijn en tijd door te brengen met hun familie.

Golden retievers zijn honden van erg vergelijkbare grootte als labradors, maar met een veel langere en golvende vacht, De meerste goldadors lijken een kortere vacht te hebben zoals hun lab ouder. Maar dit is niet gegarendeerd.

Golden retrievers zijn over het algemeen gezonde honden, hoewel er net als labs een aantal punten van zorg zijn waar je op moet letten.  De kruising Labrador x Golden retriever heeft dezelfde levensverwachting als een ras labrador, ongeveer 10 tot 12 jaar.

 

Boulab – Labrador x Berner Sennen

Boulab

Boulab is de naam die wordt gegeven aan de kruising tussen een labrador retriever x berner sennen hond.

Berner Sennen honden zijn over het algemeen vrij kalm en afstandelijk als volwassenen, en vereisen veel toewijding aan socialisatie als ze jong zijn vanwege potentiële nervositeit rond vreemden en het bewaken van neigingen. Vanwege hun grootte worden ze niet echt aanbevolen voor huizen met jonge kinderen of kwetsbare volwassenen.

Helaas hebben Bernese Sennen’ers, net als veel grote rassen, geen lange levensverwachting, gemiddeld 8 jaar. Als we puur kijken naar levensverwachting van dit gekruiste ras, is dit dus een stuk korter ongeacht of ze gemend gefokt zijn. Probeer dus je verwachtingen te veranderen te realiseren dat dit type hond wat minder jaren mee zal gaan.

Het zijn buitengewoon mooie honden en kunnen, mits goed getraind en opgevoed. Maar wees je ervan bewust zijn dat je labrador x berner sennen net zo groot kan worden als een rasechte berghond en zijn temperament bij elk ras past. Dus een grondige socialisatie is erg belangrijk, ongeacht hoe je puppy eruitziet wanneer hij wordt geboren.

We hebben ook een artikel geschreven over alle berner sennen kruisingen.

 

Labrador x Border collie

Labrador en Border Collie

Border Collies zijn ongelooflijk intelligente honden, die heel goed samenwerken met hun eigenaar als ze goed zijn opgeleid. Ze zijn heel erg een “één persoon” hond. Trouw aan hun families, en redelijk onverschillig voor iedereen. Volgens een onderzoek is de bordercollie de hond met de meeste problematiek.

Er zijn nu ook een paar verschillende soorten Border Collie, met de persoonlijkheden die allemaal behoorlijk verschillen. De show honden zijn meestal de minst gedreven, hoewel nog steeds energieke honden die veel stimulatie vereisen.

Hun algemene houding is heel anders dan een labrador, dus het zal volledig op geluk gebaseerd zijn wat voor persoonlijkheid deze kruising krijgt. Collie’s worden over het algemeen niet aangeraden voor gezinnen met zeer jonge kinderen. Ze zijn echter vaak uitstekende huisdieren op oudere leeftijd voor actieve, drukke gezinnen die graag actief en samen zijn.

Het zijn prachtige honden, die vaak een lange vacht hebben die veel verzorging nodig heeft, let er dus op dat je labrador x bordercollie kruising hetzelfde kan zijn.

Ze groeien tot ongeveer 50 centimeter, dus iets korter dan je gemiddelde Labrador.

Border collie kruisingen staan bekend om hun lange levensverwachting, maar volgens studies is hun gemiddelde leeftijd eigenlijk vergelijkbaar met van de Labrador Retriever. Gemiddeld worden ze rond de 12 jaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten op Hond.nl. Wij sturen maximaal 4 keer per maand een nieuwsbrief, maar meestal is dit niet vaker dan 1 keer per maand.

 

Labrador x Herder

Labrador en Herder

Labradors zijn vriendelijk, actief en extravert. Ze houden ervan om met mensen om te gaan, hun genegenheid te tonen en goed met kinderen om te gaan.

Ook is de Duitse herder zelfverzekerd, moedig en slim. Ze zijn loyaal en vol leven.

Bovendien leren Labradors en Duitse herders allebei snel en willen ze graag plezier maken. Vooral herders hebben de behoefte aan een actief leven om hun intelligentie te kanaliseren, of ze zullen onheil maken om verveling te voorkomen.

Een kruising tussen Labrador x Herder zouden de karaktereigenschappen van beide ouders kunnen erven. Dit betekent dat het een mix die veel aandacht en training nodig zal hebben.

Hoe dan ook is het belangrijk om je nieuwe pup vanaf jonge leeftijd al goed te trainen en te socialiseren.

Labrador Retrievers leven meestal tussen de 10.6 en 14 jaar. Terwijl een Duitse herders doorgaans een iets jongere leeftijd van 9,2 tot 12 jaar zal halen.

Dit betekent dat je een gemiddelde leeftijd kan verwachten van je labrador x herder kruising tussen de 11 tot 12 jaar.

 

Labrador x Beagle

Labrador en Beagle

De kruising tussen een beagle en een Labrador word ook wel de Beagador genoemd. Vaak zijn de pups van dit sort vrij klein, wat het voor de meeste gezinnen iets toegangkelijker maakt.

Dat gezegd te hebben heeft deze kruising veel aandacht en training nodig, Labradors hebben de aanleg om erg stevig te worden. Dat is bij dit soort niet anders.

De Beagador is vrolijk, loyaal en vriendelijk en kan een ideale harige vriend zijn voor elke liefhebber. Als de Beagle ouder echter een dominante karaktereigenschap heeft, kan het zijn dat deze kruising dezelfde eigenschappen ook erft.

De kruising tussen van een Beagle x Labrador wordt gemiddeld 46 tot 61cm in hoogte en 14 tot 24 kilo in gewicht.

 

Labrador x Boxer

Labrador Boxer

De actieve Boxador is een kruising tussen een Labrador en een Boxer. Deze super-levendige honden worden behoorlijk groot, wegen tot 36kg en staan tot 46 centimeter tot de schouder.

De vacht van de Boxador is meestal kort en werpt voortdurend af, hoewel regelmatige verzorging kan helpen om de rommel rond je huis te beperken.

De Boxador is het leven en de hart van het feest in het hondenpark! De pups van deze boxer kruising zijn beschermend, vriendelijk en loyaal aan hun menselijke familie en gedragen zich meestal als overwoekerde puppy’s.

Daarom heb je een groot huis nodig met veel buitenruimte waar je Boxador wat van zijn overtollige energie tussen wandelingen kan verbranden. Een gezonde Labrador x boxer kruising kan tussen de tien en twaalf jaar oud worden.

 

Huskador – Labrador x Husky

Huskador

De Huskador is een kruising tussen een Labrador en Siberische Husky. De Huskador kan tot 38 kilo wegen en tot 61 centimeter lang worden tot de schouder. Je kunt van je Labrador x husky pup verwachten dat hij of zij gemiddeld 14 jaar oud wordt.

Zoals alle Husky-mixen zijn dit vriendelijke, mensenminnende honden die erg slim zijn en snel leren. De Siberische Husky is echter een lasthond en kan last hebben van verlatingsangst als hij voor lange tijd alleen wordt gelaten.

De Siberische Husky staat bekend om zijn dikke, weelderige vacht en is een zware shedder. Je kunt dus verwachten dat je Labrador x Husky kruising het hele jaar door zal verharen met twee zwaardere verliesperioden in de lente en de herfst.

 

De beste labrador kruising

Wat de beste Labrador kruising is, verschilt per persoon en is sterk afhankelijk van de mening en smaak. Zoals met elke hond hangt het helemaal af waarom je een viervoeter maatje wilt.

Wil je een iets kleine labrador kruising als mix raad ik een Labrador x Beagle aan. Die van ons is koda en wij zijn erg heel erg blij mee.

Voor de meeste mensen raad ik wel aan een rustiger ras te kiezen. Aangezien labs al actieve honden zijn.

Dit waren mijn Top 9 Labrador kruisingen.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 24 Gemiddeld: 4.2]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *