15 Leukste Denkspellen voor Honden

honden spellen beste kopen

Interactieve denkspelletjes kunnen helpen om je energieke hond of pup mentaal moe te maken. Zonder dat ze zich hoeven te vervelen, verstrekt het de band tussen jou en je trouwe viervoeter. Helemaal als je als team samenwerkt.

Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je hond aan het denken te zetten, wij hebben een lijst gemaakt zodat jij en je hond zich nooit meer hoeven te vervelen!

 

De voordelen van denkspellen voor honden

Naast het mentaal stimuleren van de hond, kost het je hond ook veel energie, 10 minuten spelen staat ongeveer gelijk aan een uur lopen met je hond. Hersenwerk is daarom erg handig voor pups die niet veel mogen lopen, om je hond toch mentaal moe te maken.

Neemt de tijd om je hond het spel te laten begrijpen, dan maak je het spel ook een stuk leuker! Vergeet hem niet te belonen en positief te stimuleren. Op die manier blijft hij geïnteresseerd in leren en gaat hij het spel ook echt spelen.

Wij hebben een lijst gemaakt met interactieve denkspellen voor je hond, met een korte uitleg. Met de mogelijke voor- en nadelen van de spellen. Het is tijd om je hond slimmer te maken en mentaal te trainen. Zodat jij meer tijd hebt en je hond aan het einde van de dag ook lekker moe is.

 

Intelligentie speeltjes

Het trainen van je hond zijn intelligentie kan met leuke puzzel spellen worden gedaan. Er zijn genoeg kant en klare puzzel spellen waarmee jij je jonge pup toch mentaal moe kan maken.

Ook is het heel leuk en uitdagend om voor een hond te puzzelen. Het is ideaal als je weinig tijd hebt voor een grote wandeling. Soms kan het wat tijd kosten voordat je hond het snapt, maar als je het eenmaal hebt uitgelegd kan je hond lekker puzzelen voor zijn beloning!

 

Uitdagend denkspel met snoepjes

In het spel kun je snacks verbergen voor je hond. Je hond moet de snoepjes vinden, die jij zelf kunt verstoppen. Door de kegel en schuifregelaars om de beurt te verplaatsen, krijgt je hond zijn beloning. Dit denkspel heeft 4 kegels en verschillende kleine schalen en laden. Je kan het zo uitdagend maken als je zelf wilt!

 

Duurzaam spel van Kerbl Denkspel Paw

Onder de houten kegels en de draaischijven kunnen brokjes of snoepjes verstopt worden. Deze snoepjes kan jouw hond dan al spelenderwijs opspeuren.

Onze beagle wordt heel blij als het spelletje weer tevoorschijn komt. Ze wordt er met de dag handiger in.

Veel mensen zeggen dat dit denkspel erg handig in gebruik is, tevens is hij ook nog gemaakt van duurzaam hout. Leuk voor je hond en leuk voor het milieu!

 

Hersenkraker de Dog Brick

De Dog Brick is ideaal om de training van je pup mee versnellen. Dit spel, dat valt onder moeilijkheidsgraad 2, is zeer veelzijdig en een echte hersenkraker. Schuiven, openklappen en pakken, het kan allemaal bij de Dog Brick!

Dit interactief spel is een uitdaging voor elke hond. Vanwege de mentale uitdaging helpt dit spel tegen verveling en negatief gedrag, zoals het slopen en bijten van spullen.

 

Nobby denkspel Quadro

Intelligentiespeelgoed voor de hond waarmee hij / zij plezier kan hebben. Ideaal om op een speelse manier met de hond te spelen. Het spel bestaat uit 6 schuifregelaars en 1 gat waar snoep kan worden verstopt. De pinnen kunnen worden verwijderd met de snuit of poten, zodat de hond de laden open kan schuiven en toegang heeft tot de snoepjes!

Dankzij de antislipvoeten blijft het speelgoed stevig op zijn plaats staan tijdens gebruik. Let op! Gebruik dit speelgoed alleen onder toezicht.

Speelgoed wat is ontworpen voor honden die veel energie hebben en prima thuis kunt doen! Wat deze speeltjes overeen hebben is dat het is gemaakt voor honden die te snel eten.

Het helpt altijd om speeltjes te hebben waarmee je hond echt moet werken om beloond te worden. Een beloning naar het lopen is vaak vanzelfsprekend voor veel hondenbaasjes, maar het helpt om je hond eerst aan het denken te zetten voordat hij de beloning krijgt.

 

De Beeztees WiggleX speelgoed

De Beeztees WiggleX is een rubberen hondenspeelgoed waarmee je hond uren plezier zal hebben! Het multifunctionele speeltje en heeft een zware, bolle onderkant, waardoor het heen en weer beweegt. Je pup zal echt moeten nadenken hoe hij het snoepje eruit kan krijgen, waardoor hij uiteindelijk ook echt moe zal zijn.

Enkele voordelen van dit leuke speeltje is:

 1. Gaat niet stuk en lang mee.
 2. Multifunctioneel
 3. Je hond verveelt zich nooit meer

 

Speur- of zoekspelletjes

Speur- of zoekspelletjes helpt ook met het hersenwerk van je hond of jonge pup. Het is een goede manier om ervoor te zorgen dat je hond bezig blijft. Maar er zijn nog meer voorbeelden zoals:

 1. Het geeft drukke honden rust en voldoening
 2. Het helpt angst te overwinnen
 3. Het is inzetbaar als onderdeel van training of gedragstherapie
 4. Het helpt oudere honden fit te blijven
 5. Het geeft afleiding
 6. Het helpt bij revalidatie na ongeluk of operatie
 7. Het leert honden focussen

Hieronder staat 1 zoekspelletje die je hond kan gebruiken om deze punten aan te pakken.

 

Trixie memory trainer

Dit strategie spel van Trixie zet je hond goed aan het denken, het apparaat is verbonden met een knop. Als je hond op de knop drukt gaat het apparaat open en komt er een snoepje uit.

Het leuke is dat je overal de afstandsbediening kan verstoppen, zo blijft je hond lekker bezig en is er altijd een nieuwe uitdaging.

De recensies zijn ook ontzettend mooi, zoals deze bijvoorbeeld:

Al het dit 5x zoveel gekost was het zeker nog waard, alleen al om te zien hoeveel plezier ze er mee heeft.

Al met al genoeg redenen om je hond interactief bezig te houden. Lees meer informatie over dit hondenspeeltje door op de knop hierboven te klikken.

 

Eten- of snoepjes speelgoed

Jonge pups hebben vaak ontzettend veel energie, wat harstikke leuk is. Het nadeel van jonge pups is dat ze niet lang mogen wandelen, dan beschadig je namelijk hun pootjes.

Veel baasjes van pups zijn er verbaast over hoeveel energie ze hebben. Ze raken ook snel op speeltjes uitgekeken en willen graag op verschillende manieren mentaal geprikkeld worden.

De eerste tip om je pup mentaal moe te maken is door ze te laten zoeken naar hun eten. Uitvinden hoe een nieuw speeltje werkt zet je pup echt aan het denken en gaat ook zeker nooit vervelen.

 

Adori snack en speelmat

Deze snackmat is niet alleen handig voor honden die te snel eten, het zet je viervoeter ook nog is aan het denken! In plaats dat je direct je hond beloond met een brokje, is het leerzamer om ze in de mat te verstoppen. Een paar voordelen van de speelmat zijn:

 1. Hij staat mooi in je huis
 2. Gaat lang mee
 3. Voorkomt dat je hond te snel eet.

Het komt vaak voor dat pups te snel eten en ongelofelijk veel energie hebben. Dit probleem is ontzettend makkelijk op te lossen. Door hem aan het denken te zetten voordat hij gaat eten.

Je hond interactief laten spelen om zijn eten te krijgen is een makkelijke manier om van zijn energie af te komen. Wij hebben de makkelijkste speeltjes hieronder neergezet

 

Puggle Co honden speelbal

Een speciaal ontworpen hondenbal met een educatief effect. Dit kan je hond een tijd bezighouden, wat helpt als je bijvoorbeeld aan het koken bent. Deze speelbal zet vooral je pup aan het denken. De bal is ook makkelijk schoon te maken en kan gewoon in de vaatwasser! Als je een drukke dag hebt gehad en niet veel tijd hebt met je hond te lopen is dit het perfecte speeltje! Het is interactief, leuk en maakt je pup al gauw moe! Nadat hij zijn traktatie op hebt natuurlijk

Dental chew bal

Dit kauwspeelgoed is ideaal voor jonge pups die te snel eten. Dit speeltje heeft geen luidruchtige pieper en houdt het huis schoon. De super vriendelijke Dental kauwbal is een goede oplossing voor u en uw puppy in de tandwisseling fase. Vaak hebben honden de neiging om aan je spullen en meubels te kluiven, Met dit eco vriendelijk hondenspeelgoed voorkom je veel in deze fase zoals het vervangen van meubels.

 

Strategiespellen

De meeste strategiespellen kosten je hond iets meer denkwerk, het word ook wel denkwerk voor gevorderden genoemd. De moeilijkheidsgraad ligt dus iets hoger bij deze speeltjes

 

Trixie slide and feed

Dit leuke spel is gemaakt van plastic en nodigt het dier uit om zijn poot en snuit te gebruiken om zijn beloning te krijgen! Je kunt het spel gebruiken om de hond te laten zoeken naar zijn beloning, maar ook voor zijn dagelijkse voedsel.

Dit is een leuk spel voor nieuwsgierige honden en zet ze wel even aan het denken!

 

Trixie strategie puzzel

Deze puzzel laat je hond meerdere handelingen uitvoeren voor zijn beloning. Dit is voor de pups die zich snel vervelen

Niks is leuker dan samen met je hond een spel te spelen, grappiger is om hem na te zien denken. Samen bezig zijn met je hond maakt hem niet alleen slimmer, maar zorgt ook voor een betere band.

Denkspellen zijn vooral erg handig voor jonge pups die niet lang mogen lopen, maar toch veel energie hebben. Op jonge leeftijd beginnen met denk spelletjes zorgt niet alleen dat jij je pup mentaal moe maakt, maar ook voor een betere band.

 

Overige spelletjes en activiteiten

1. Speelgoed terugleggen

Opruimen was nog nooit zo leuk! Je hond belonen als hij zijn speelgoed terug doet in een doos. Het is niet alleen makkelijk voor jou, maar het maakt het ook leuk voor je hond!

Toen wij onze hond Koda kregen begonnen wij hier op erg jonge leeftijd al gelijk mee, na het spelen zijn wij: “In de doos” en legde wij het speeltje in de doos en gaven wij hem een brokje. Op het begin zal dit commando je hond even aan het denken zetten. Maar naar verloop van tijd zal hij de speeltjes zelf in de doos doen.

Omdat het niet het makkelijkste spelletje is om te leren, kan je beginnen door je hond eerst het commando “Los” te leren. Honden hebben gauw de neiging om helemaal gefocust te zijn op hun speeltje en niet meer naar jou te luisteren.

Door het commando los te leren, zorg je ervoor dat je hond tijdens het spelen toch naar je luistert. Geef het speeltje daarna wel terug. Zodat je hond het niet als straf ervaart.

 

2. Nieuwe trucjes leren

Hond die staat

Het leren van nieuwe trucjes stimuleert het denken van je hond. Er zijn genoeg die trucjes die je kan leren en kan herhalen en je kan het zo gek niet bedenken.

Bijvoorbeeld, zitten, staan, rollen en vangen. Maar je kan hem ook een rondje laten draaien of op verschillende plekken laten zitten. Zo kan je hem de commando plaats leren, maar als je zegt ga zitten op de bank, of ren naar buiten. Zijn ook gewoontes die je hem aan kan leren.

Een hondentunnel is ontzettend leuk, veel honden vinden dit erg spannend. Maar dit zet je hond flink aan het denken. Deze hondentunnel komt met een draagtas, het is super leuk voor in de hondenspeeltuin.

Je hebt genoeg vrijheid om ervan alles mee toen.

Pups hebben vaak veel energie! Mentale spelletjes helpen om de energie uit ze te krijgen. Het heeft veel voordelen, het voordeel is van het spel hieronder is dat je het samen met je hond kunt doen.

Dit zorgt ervoor dat jij een betere band krijgt met je pup!

 

3. Brokje raden

Als je hond nieuwsgierig is en ervan houdt om dingen te zoeken, zal hij dit spel geweldig vinden. Zelfs als hij dat niet is, zal hij er dol op zijn omdat er traktaties bij betrokken zijn.

Het brokje raden spel is eenvoudig, maar echt uitdagend. Neem drie ondoorzichtige kopjes en draai ze om. Terwijl je hond toekijkt, plaats je een traktatie onder een kopje. Geef je hond de opdracht om zijn poot op het kopje te zetten waar het brokje onder zit, draai de beker om en ontvang de traktatie.

Het denkspel, brokje raden. Waar de hond het broekje moet raden

Doe dit acht of tien keer, zodat je hond het spel echt begrijpt. Wissel vervolgens af onder welke beker je de traktatie plaatst. Wanneer je hond de juiste beker selecteert, geef hem dan de traktatie.

Als hij niet de juiste beker selecteert (wat zeker zal gebeuren), laat hem de traktatie zien onder de juiste kop, maar geef het hem niet. Het klinkt eenvoudig voor ons, maar voor veel honden vereist dit serieus denk werk.

Het kan altijd zo zijn dat je hond uitgekeken raakt om continue hetzelfde denkspelletje te doen. Probeer daarom om het goed af te wisselen en altijd op een leuke manier te brengen. Hieronder is een handige YouTube video waar je misschien wat aan hebt!

Tot slot

Met voldoende geduld en natuurlijk veel plezier, zullen jij en de hond een nog sterkere band krijgen en lekker samen kunnen spelen. Er zijn genoeg actieve denkspellen die je samen uitvoert met je hond. Wij hebben ze natuurlijk niet allemaal behandeld, maar als jij nog een leuk idee hebt ontvangen wij die graag via een reactie onder dit artikel.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 14 Gemiddeld: 4.6]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *