De leukste hondenspeeltjes voor Rottweilers

rottweiler rennen bal

Als je opzoek bent naar de beste speeltjes voor je rottweiler, dan kunnen wij je helpen! Ons doel is je zoektocht makkelijker en leuker te maken. Het vinden van de leukste hondenspeeltjes voor grote honden, zoals Rottweilers kan een uitdaging zijn. Wij kennen het gevoel. Met hun sterke kaken maken ze in no-time alle speeltjes kapot!

In dit artikel kom jij erachter wat de beste en veiligste speeltjes zijn voor rottweilers, in al hun levensfases. Van puppy speeltjes tot speelgoed voor wat oudere rottweilers.

 

Kauwspeeltjes voor Rottweilers

Laten we een kijkje nemen naar enkele van wat kauwspeeltjes voor Rottweilers die zowel leuk als veilig zullen zijn voor je Rottie om op te kauwen. Dit speelgoed is extra sterk en duurzaam, maar nog steeds niet hondbestendig.

U wilt tijdens de speeltijd toezicht houden op uw hond doet, zodat je zeker weet dat het speelgoed veilig genoeg is om je hond alleen mee te laten spelen. De top 3 kauwspeeltjes voor zijn:

Om ervoor te zorgen dat je hond zich niet gaat vervelen en zijn energie kwijt kan is het belangrijk dat hij gevarieerd en voldoende speelgoed heeft. Het Adori speeltouw is een wit speeltouw met 2 knopen gemaakt van katoen. Het katoen kan worden gezien als de tandfloss voor honden en houdt je hond zijn gebit schoon en gezond.

 

Het Nylabone kauwbot is vervaardigd uit duurzaam hoogwaardig nylon. Nylabones zijn goed gekeurd door dierenartsen om aan de kauwdrift van je rottweiler te voldoen.‍ Nylabones zijn eenvoudig te reinigen, stinken niet en geven niet af op de vacht van je hond of op jouw interieur. TIP! Kook de Nylabone in water om de geur te verminderen en hij is weer als nieuw!

 

Kong Traxx Kauwband. Kong is een fabrikant die fantastisch werk doet voor het produceren en beoordelen van veilig hondenspeelgoed voor verschillende kauw sterkten. Het voordeel van dit super duurzame Kong-speelgoed is dat je ze kunt vullen met lekkernijen zodat het speelgoed ook een interactieve puzzel wordt. Dat maakt dit speelgoed ook geweldig voor langdurige afleiding als je rottweiler verlatingsangst heeft.

 

Leukste interactieve hondenspeeltjes voor Rottweilers.

Rottweilers zijn echt slimme honden! Natuurlijk hoeft niemand dit jou te vertellen. Maar het is goed om te weten wanneer je interactief Rottweiler-speelgoed kiest waar je hond van kan genieten. Niet alle honden zullen het goed doen met interactief speelgoed, maar uw Rottie waarschijnlijk wel. Interactief speelgoed houdt het brein van je rottweiler en haar zintuigen gestimuleerd. Dit speelgoed vraagt je hond om puzzels op te lossen om beloningen te krijgen (vaak traktaties en soms andere sensorische verrijking). Onze keuze voor de top 3 interactieve hondenspeeltjes zijn:

De JW HOL-EE Roller.Door zijn speciale vormgeving is de Hol-ee Roller uitermate geschikt om traktaties of andere speeltjes in te stoppen. Daarnaast is de Hol-ee Roller makkelijk weg te gooien en te schoppen daarbij is de Hol-ee Roller zacht in de bek van de hond. Dit is al jaren 1 van de meest verkochte hondenspeeltjes in Amerika en nu ook in Nederland te verkrijgen

 

Het Honden Ei is de ideale oplossing om je huisdier bezig te houden. Hierdoor is dit interactieve speeltje zeer geschikt om ongewenst gedrag van je trouwe viervoeter te voorkomen. Jouw Rottweiler is uren zoet waar zij geen ongewenst gedrag vertonen als u er even niet bent.

 

Hondenspeeltjes voor rottweilers die te snel eten

Rottweilers kunnen net als andere grote hondenrassen heel veel eten. Omdat ze geen natuurlijke rem hebben kunnen ze een maagtorsie krijgen (een opgeblazen gevoel). Door veel te snel eten heeft je hond meer kans op mogelijke fatale aandoeningen. De meest voorkomende aandoening is een draaiende maag. Slow feeder-speelgoed is een soort interactief puzzel speelgoed dat je Rottie kan helpen langzamer te eten.

TIP. Geef je Rottweiler niet gelijk een koekje na het lopen of naar een activiteit. De kans bestaat dat ze dan te snel het gaan eten, wat slecht voor is voor hun maag. 2 Hondenspeeltjes voor honden die te snel eten:

Het maken van lange wandelingen alleen is niet altijd voldoende. Minstens zo belangrijk voor een rottweiler is het ontwikkelen van zijn geestelijke vermogen. Stimuleer je hond in het nadenken en onderzoeken. De Snuffelkussen is gemaakt op een flexibele mat met hierop korte stroken van fleece stof.

Jij kunt het snuffelkussen gebruiken als speeltje, om brokjes in te verstoppen als je rottie zijn eten naar binnen schrokt. Snuffelkussen maat L is het perfecte model voor middelgrote tot grote hondenrassen. Dus perfect voor Rottweilers!

Afmetingen:

Ondergrond: 60 x 40 cm
Uiterste maten: +/- 100 x 75 cm

De Bob-A-Lot wiebelt en kantelt op de verzwaarde anti-slipbodem. Het schuifje net boven de bodem kan verder open of dichter gedaan worden om de moeilijkheidsgraad te bepalen.

Deze voederkegel is eenvoudig te vullen door de gele dop eraf te draaien. Door de opening helemaal te openen kunt jij de kegel vullen. Als je het schuifje iets dichter doet kan jij ook in het kleine bovenstukje (onder de gele dop) wat voer doen om het wiebelen te bevorderd. Je hond heeft met dit speelgoed urenlang speelplezier. Hij kan er met zijn poten en neus tegen duwen of hem voor zich uit rollen. 

 

De leukste speeltjes voor Rottweiler puppys

Iedere rottweiler-eigenaar die een pup aanschaft, staat altijd voor een uitdaging. Eerst moet de pup wennen door het herplaatsingsproces en vervolgens door tandjes te krijgen. Tandjes krijgen kan erg ongemakkelijk en pijnlijk zijn voor een pup De hondenspeeltjes voor rottweiler puppy’s zijn die het gemakkelijk en leuk maken om iets met hun tanden te doen.

 

De super vriendelijke Dental kauwbal is een goede oplossing voor je rottweilerpuppy in de tandwisseling fase. Vaak worden zijn jonge honden geneigd om aan al je spullen en meubels te kluiven, met dit product voorkom je veel in gedoe zoals het vervangen van meubels.

 

Speciaal ontwikkeld voor dat kleine bijtgrage bekkie. In de Goodie Bone kun jij lekkernijen klemmen, waarmee je pup in de weer kan. Zo traint hij niet alleen zijn gebit met kauwen, maar stimuleert hij ook zijn tanden om te ontwikkelen tot een gezond volwassen gebit.

rottweiler met bal

Het kiezen van veilig rottweiler speelgoed

Grote honden zoals Rottweilers stammen af van een ras met sterke kaken, bij het zoeken voor een geschikte speeltjes proberen wij altijd rekening te houden. Het kan zomaar zijn dat het speelgoed binnen enkele seconden beschadigd is. Dus jij wilt er waarschijnlijk zeker van zijn dat de speeltjes die jij een Rottweiler geeft niet gelijk de prullenbak in hoeven als je ze net hebt gehaald.

De kaakkracht

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde rottweiler een kaakkracht heeft van ongeveer 120 kilo. Wat veel kan klinken,  aangezien een krokodil en een bijtkracht heeft van 600 kilo. Om dit in Contrast te brengen, mensen hebben een bijtkracht van ongeveer 30 kilo.

Je gaat waarschijnlijk geen bijt test doen op elk nieuw speelgoed wat je voor je Rottweiler gaat halen. Probeer voordat je hondenspeeltjes gaat aanschaffen rekening te houden met de sterke kaken en daarom duurzame producten te kopen.

 

Speelgoed kiezen voor rottweilers

Hoewel Rottweilers krachtigere kaken hebben dan veel andere hondenrassen Is je hond op alle manieren nog steeds dezelfde speelse baby die dol is op kauwen trekken knuffelen en interactief bezig zijn met zijn speelgoed.

Je wilt je Rott voorzien van een gevarieerde selectie van het beste speelgoed voor je hond zodat hij of zij haar favoriete speeltjes niet te snel beu raakt of verveeld raakt met hondenspeelgoed in het algemeen.

 

Neophilia

Ervaren hondentrainers zeggen dat de allure van een nieuw hondenspeelgoed echt is en dat je honden vaker dus aangetrokken zijn tot nieuwe speeltjes. Er is zelfs een term voor Neophilia. Het betekent: “Neo-” nieuw en “Philia-” betekent voorliefde voor, dus de term betekent letterlijk: “een voorliefde voor nieuwe dingen.”

Uit onderzoek is gebleken: wanneer honden de keuze krijgen tussen een vertrouwd speeltje en nieuw speelgoed dat de meeste honden consequent kiezen om als eerste het nieuwe speelgoed te bekijken Als je hond het nieuwe speelgoed niet leuk vindt laten ze hem ook snel links liggen

Ook blijkt uit onderzoek dat honden dol zijn op speelgoed waarop ze kunnen kauwen, versnipperen of kapot kunnen maken. Dit is hoe ze in het algemeen met speelgoed omgaan. Dus hoewel het prima is om te investeren in super duurzame hondenspeeltjes die zogenaamd onverwoestbaar zijn, zijn dat misschien niet de speeltjes waar je rottweiler op zit te wachten.

rottweiler speeltjes

Hoe gaan hondenspeeltjes langer mee?

Als je ooit kinderen hebt gehad zou je dit probleem misschien wel begrijpen. Ze raakte daar een tijdje op uitgekeken en alles wat je hebt gekocht lijkt nutteloos, dit kan ook gebeuren bij je hond.

Met pup heb wil je niet gelijk beginnen met het wisselen van speelgoed Eerst moet je weten wat de hond leuk vindt en wat zijn voorkeuren zijn.

Je hebt verschillend speelgoed en verschillende speelgoed stijlen bijvoorbeeld: een frisbee of een bal of speelgoed wat piept of waar je aan moet trekken bijvoorbeeld een touw maar ook speelgoed waar traktaties uit kunnen komen, Kijk naar wat je Rottweiler leuk vindt en hoe hij met het speelgoed omgaat.

Met deze informatie, zou je kunnen beginnen met twee of drie speeltjes tegelijkertijd aan te bieden en te kijken waar je hond interesse in heeft en wat hij juist minder leuk vindt.

 

Laat oude speeltjes, lijken als nieuwe speeltjes.

Tenzij jij de zeldzame hondeneigenaar bent met onbeperkt budget voor nieuw voor nieuwe speeltjes, zou het leuk zijn als je ouder speelgoed nog kan gebruiken. Gelukkig is daar een manier voor hoe je dit kan toepassen! Er zijn eigenlijk meerdere tactieken die daarop kan toepassen, we gaan verder in dit blog artikel benoemen hoe je dit kan doen.

Verander hoe je speelt.

Als u Rottweiler nog nooit die oude bal in de hoek door de lucht heeft zien slingeren kan hij of zij toch plotseling verliefd op worden. Neem je hond uit haar of zijn vertrouwde omgeving en probeer er toch de gewenste reactie mee uit te lokken en mocht dat niet lukken? Probeer het door een beloning te geven, het kan zomaar zijn dat ze het speeltje toch leuk beginnen te vinden

Maak het onweerstaanbaar (lekker)

Andere tip om oude speeltjes nieuw leven te geven, is door een beetje pindakaas of kippenvet op het oude speeltje te smeren. Wedden dat je Rottweiler en hij gaat snuffelen en zich daardoor aangetrokken voelt en het speeltjes wel ineens aantrekkelijk wordt.

Verander de geur.

Misschien houd je rottweiler ervan om tussen de bladeren te rollen of door net geknipt gras of slootwater? Door tijdens een wandeling zijn speeltjes in aanraking te brengen met deze geur, bestaat de kans dat je rott het speeltje weer aantrekkelijk vind. Probeer het eens met je hond en kijk wat er gebeurd.

 

We hopen dat je een aantal geweldige nieuwe Rottweiler-speeltjes hebt gevonden om je actieve, sterke pup betrokken en verrijkt te houden! Ohja, we hebben ook nog een ander artikel geschreven over denkspellen voor honden.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 8 Gemiddeld: 4.6]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *