20 Shiba Inu Kruisingen en Soorten

Shiba kruisingen

In dit artikel bekijken we 20 Shiba Inu kruisingen. We geven je alle informatie die je nodig hebt als je erover denkt om een van deze knappe hoektanden aan te nemen als huisdier.

De Shiba Inu is een oud Aziatisch hondenras dat voor het eerst verscheen rond 300 voor Christus. Deze gespierde pups werden gebruikt voor de jacht. De naam Shiba Inu vertaalt uit het Japans als “kreupelhout hond”, verwijzend naar de karakteristieke rode kleur van het ras.

In 1954 verscheen de eerste Shiba Inu in de VS Het ras staat momenteel op nummer 44 op de populariteitstabel van de American Kennel Club. Tegenwoordig zijn deze opvallende, middelgrote honden met hun vosachtige uiterlijk onlangs gebruikt om veel dieren van gemengde rassen te creëren die snel in populariteit toenemen.

 

1. Shiba Inu x Husky – Shiba Husky

De Shiba Inu is een kruising tussen een Shiba Inu en een Siberische Husky. Het is een erg populaire kruising in vergelijking met sommige van de andere veelvoorkomende Husky kruisingen. De Shiba Inu x Husky is een middelgrote hond, variërend in hoogte van 33 centimeter tot 63 centimeter en met een gewicht van 7 kilo tot 28 kilo.

Beide ouder rassen hebben de reputatie uitdagend te zijn om te trainen, dus de Shiba Husky wordt niet aanbevolen voor nieuwe eigenaren. Je Shiba Husky puppy heeft vanaf jonge leeftijd goede socialisatie en training nodig om ervoor te zorgen dat hij gehoorzaam en beleefd is.

Beide ouder rassen hebben een hoge prooidrift en kunnen enigszins onhandelbaar zijn als ze los zijn en ze zijn allebei bevestigde ontsnappingsartiesten. Je hebt dus een grote tuin nodig en bij voorkeur geen andere kleine huisdieren die als prooi kunnen worden beschouwd. Dat gezegd hebbende, de Shiba Husky is een sociaal type dat graag interactie heeft met zijn mensen pakket en ook met andere honden. Deze pups zijn behoorlijk energiek en ze hebben elke dag veel beweging nodig om ze gelukkig te houden.

De Shiba Husky verhaard gematigd over met twee zware rui periodes in de lente en herfst wanneer de vacht wordt ‘geblazen’. Dus een van deze pups is niet geschikt voor een huis met mensen met allergieën. Ook moet je de hond minstens om de dag borstelen om het afstoten onder controle te houden.

 

2. Shiba Inu x Akita – Akita Inu

De Shiba x Akita is een kruising die is gemaakt door een Shiba Inu te paren met een Akita. Deze kruising kan middelgroot of groot zijn, afhankelijk van of het Shiba of Akita ouder ras voor de kruising nastreeft, en welke eigenschappen bij de puppy voorkomen. Deze honden hebben de prachtige, vosachtige kenmerken van de Spitz rassen, dikke jassen en rechtopstaande, driehoekige oren.

De Shibakita weegt over het algemeen 12 tot 21 kilo en staat tot 61 centimeter lang op de schouder. Het ras is zeer beschermend en loyaal aan zijn familie en is niet altijd vriendelijk tegen vreemden. Deze honden zijn intelligente, snelle leerlingen die vanaf de eerste dag vroege training en socialisatie nodig hebben.

Hun intelligentie kan deze honden tegenwerken als ze lange tijd alleen worden gelaten, omdat ze zich snel kunnen vervelen, wat leidt tot destructief gedrag. Idealiter heb je een grote, goed omheinde tuin. Dat is belangrijk, omdat het ronddwalen iets is waar beide ouder rassen vatbaar voor kunnen zijn.

Shibakitas hebben dubbele jassen die continu afwerpen met twee zware verlies perioden in de lente en herfst wanneer de vacht wordt geblazen. Gedurende die periode moet je veel tijd investeren in het borstelen van jouw huisdier!

 

3. Shiba Inu x Welsh Corgi Pembroke – Corgi Inu

De Corgi x Shiba Inu is een kruising tussen een Shiba Inu en een Welsh Corgi Pembroke  (ook wel Corgi genoemd). De Corgi Inu zijn zeer trainbaar en ze zijn ook geweldige waakhonden, loyaal en beschermend voor hun menselijke familie. Omdat deze rassen echter hoeden en jagen in hun voorouders, is vroege socialisatie belangrijk als je kleine kinderen of andere huisdieren in jouw huishouden heeft. Deze Shiba x Corgi kruising kan een geweldige hond zijn voor zowat elk gezin.

De Corgi Inu is typisch een kleine hond die geschikt is voor wonen in een appartement, dit kan alleen als je de hond elke dag veel beweging geeft. Toch gaat de voorkeur uit naar  toegang tot een omheinde buitenruimte.

Deze honden hebben dikke, dubbele vachten die dagelijks moeten worden geborsteld, vooral in de lente en herfst wanneer de vacht wordt ‘vervangen’ tijdens de rui periode. Met een levensverwachting tot 15 jaar is de Corgi Inu over het algemeen een gezond ras. 

 

4. Shiba Inu x Chihuahua – Shiba Chi

De Shiba x Chihuahua is een kruising tussen een Shiba Inu en een Chihuahua. Hoewel deze honden meestal klein zijn, is hun persoonlijkheid allesbehalve dat! Als een Shiba Chi pup goed gesocialiseerd is, kan ze onafhankelijk, loyaal en zelfverzekerd zijn. Net als andere Chihuahua kruisingen, kunnen die honden die niet goed gesocialiseerd zijn, agressief zijn, vooral tegen andere honden.

Beide ouder rassen hebben de reputatie moeilijk te trainen te zijn, en dit is vaak het geval bij de Shiba Chi die koppig kan zijn en niet de meest gewillige hond. Voor het meeste succes, zorg ervoor dat je vroeg begint met het trainen van jouw puppy. De persoonlijkheid en het enigszins twijfelachtige karakter van de Shiba Chi maken dit ras niet geschikt voor gezinnen met kinderen en andere honden. Deze honden zijn het gelukkigst in een huishouden waar ze een relatie met slechts één persoon kunnen aangaan.

De Shiba Chi weegt meestal tussen de 3,5 en 5,5 kilo en is negen tot twaalf centimeter lang. De Shiba Inu x Chihuahua heeft vaak een dunne vacht die constant verhaard. Als je Shiba Chi een korte vacht heeft zoals die van een Chihuahua, verdraagt ​​de hond het koude weer misschien niet zo goed.

 

5. Shiba Inu x Border Collie – Shiba Inu Border Collie

De Shiba Inu x Border Collie is ​​een energiek, slim en soms eigenwijs ras dat niet de beste keuze is voor een nieuwe hondenbezitter. Deze kruising heeft veel beweging en mentale stimulatie nodig om hem gelukkig te houden. Een verveelde Shiba Inu Border Collie kan zeer destructief worden, vooral als deze voor lange tijd alleen wordt gelaten. Dit zijn middelgrote honden, tot 19 centimeter lang en wegen tussen de 9 en 20 kilo.

de Shiba Inu Border Collie heeft een dubbele vacht die erg verhaart in de lente en opnieuw in de herfst. Dat betekent dat je de hond meerdere keren per week moet verzorgen om te voorkomen dat de tapijten en meubels niet onder het hondenhaar worden bedolven!

 

6. Shiba Inu x Duitse Herder – Shepherd Inu

Een Shepherd Inu is een kruising tussen een Duitse herder en een Shiba Inu. Dit zijn zelfverzekerde pups met veel energie. De Duitse Herder x Shiba Inu wordt niet graag aan zijn lot overgelaten in een tuin terwijl jij aan het werk bent. Je moet je pup veel oefenen en trainen om hem gelukkig te houden.

Shepherd Inus kan territoriaal zijn en ze hebben ervaren eigenaren nodig die weten hoe ze territoriale of agressieve honden moeten trainen. Dat gezegd hebbende, een goed gesocialiseerde, goed opgeleide Herder Inu zal een liefdevol, beschermend, loyaal huisdier voor het gezin zijn.

Als ze los zijn, kan de Shepherd Inu lastig zijn, dankzij hun hoge prooidrift. Dit zijn vrij grote honden, die tot 60 centimeter op de schouder staan ​​en tussen de 9 en 27,5 kilo wegen.

Shepherd Inus heeft dubbele jassen van gemiddelde lengte die in de lente en herfst zwaar verhaart, dus je zult deze kruising meerdere keren per week moeten verzorgen. Hoewel over het algemeen gezond en met een levensduur tussen 12 en 14 jaar, kan de Shepherd Inu soms last hebben van heupdysplasie.

 

7. Shiba Inu x Golden Retriever – Golden Shiba

De Golden Shiba is een unieke kruising tussen een Shiba Inu en een Golden Retriever. Net als andere Golden Retriever kruisingen, zijn deze pups beide jacht rassen die een diepgewortelde prooidrift kunnen hebben. Dat kan een probleem zijn als je andere huisdieren hebt, vooral katten en konijnen. Zorg er dus voor dat deze Golden Shiba goed socialiseert en traint voordat hij aan andere huisdieren wordt voorstelt.

De Golden Shiba heeft een dikke, zijdeachtige vacht van gemiddelde lengte. Vachtkleur varieert van bruin en goud-bruin tot wit. De meeste Golden Shiba’s hebben slappe of gedeeltelijk rechtopstaande oren. Dit zijn middelgrote pups die tussen de 12,5 en 23 kilo kunnen wegen en tot 20 inch op de schouder kunnen staan.

Dit ras heeft een vrij lange levensduur en wordt vaak tot 15 jaar oud. Het zijn gezonde pups, hoewel het ras vatbaar kan zijn voor heupdysplasie, glaucoom en cataract. Een ernstige gezondheidstoestand die veel voorkomt bij Golden Retrievers zijn bepaalde soorten kanker. Om die reden is het zeker handig om de fokker van de pup te vragen om duidelijke gezondheidscontrole papier te laten zien voor de Golden Retriever-moederhond.

 

8. Shiba Inu – Alaskan Malamute – Shiba Malamute

De Shiba Malamute is een kruising tussen een Shiba Inu en een Alaskan Malamute. De Shiba Malamute is meestal een middelgrote hond, staande van 34 tot 56 centimeter lang en weegt van 7,5 kilo tot 23 kilo. De Shiba Inu x Alaskan Malamute kan onafhankelijk en koppig zijn om te trainen en is waarschijnlijk het meest geschikt voor een huishouden die al ervaren is met honden.

Het ras is erg loyaal aan hun menselijke familie. Door hun sterke prooidrift kunnen ze echter ongeschikte huisgenoten zijn voor kleinere huisdieren zoals katten en konijnen, en vroege socialisatie wordt aanbevolen.

Beide ouder rassen hebben dikke vachten en verharen erg, vooral in de lente en de herfst. Om die reden moet je bereid zijn veel tijd te besteden aan het verzorgen van jouw hond om te voorkomen dat het huis bedekt wordt met haar!

De Shiba Malamute leeft maximaal 15 jaar. Hoewel redelijk gezond, kan het ras kwetsbaar zijn voor erfelijke gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie en patella luxatie.

 

9. Shiba Inu x Poedel – Poo-Shi

De Poo-Shi is een kruising tussen een Shiba Inu en een Poedel. Net als bij andere poedel gemengde rassen, is de Poo-Shi een atletische, extraverte hond die energie heeft om te verbranden. Deze honden zijn geweldige jacht partners en hebben een zeer hoge prooidrift.

Wat in een huiselijke omgeving problemen kan veroorzaken als hun huis wordt gedeeld met andere kleinere huisdieren. Om die reden is het ook een goed idee om je Poo-Shi aan de lijn te houden tijdens het wandelen.

De Poo-Shi is een middelgrote hond waarvan de grootte afhangt van de ouder Poedel die wordt gebruikt om de kruising te creëren. Over het algemeen varieert een Poo-Shi van 3.5 tot 18,5 kilo  in gewicht en wordt hij ergens tussen de 30 en 50 centimeter groot. Het vachttype van de Poo-Shi hangt af van welke ouder genen het meest dominant zijn bij de puppy. Dus je pup kan een dubbele vacht hebben zoals zijn Shiba Inu ouder of een korte, gekrulde vacht zoals de poedel.

 

10. Shiba Inu x Mopshond (Pug) – Shug Inu

De Shug Inu is een gemengd ras dat is gemaakt door een Shiba Inu te kruisen met een mopshond. Deze zeer ongebruikelijke kruising wordt zelden gezien en zijn komische, stompe neus zal zeker de aandacht trekken in het hondenpark! Als het op persoonlijkheid aankomt, kan de Shug Inu knus en stil zijn, maar ook sociaal en pittig. Over het algemeen zijn deze pups echter intelligente, pittige honden die loyale metgezellen zijn. De Shug Inu is het meest geschikt voor een huis met alleenstaanden, in plaats van een gezin met kinderen.

De Shug Inu is een kleine hond, staat tussen de 14 en 16 centimeter lang op de schouder en weegt tussen de 7 en 11 kilo.

Een voordeel van deze kruising is dat het langwerpige vosachtig gezicht heeft van de Shiba Inu de effecten van de platte pug kan tegengaan, waardoor veel van de ademhalingsproblemen worden verlicht dus de ras problemen van de Mopshond kunnen minder aanwezig zijn in deze kruising.

 

11. Shiba Inu x Amerikaanse Eskimohond – Imo Inu

De Imo Inu is een mix tussen een Shiba Inu en een Amerikaanse Eskimohond die meestal een donzige witte vacht draagt. Er zijn drie maten Amerikaanse Eskimohonden in drie maten, miniatuur, klein en standaard. De volwassen Imo Inu kan dus in grootte variëren van 4,5 tot 11,5 kilo wegen, afhankelijk van de grootte van de ouder hond.

Dit is geen geschikt ras voor een huis met mensen met allergieën. Hoewel hij opvallend is om naar te kijken, verhaard de Imo Inu constant, en je zult veel tijd moeten besteden aan het verzorgen van je pup om zijn vacht vrij te houden van klitten en matten.

Beide ouder rassen zijn van nature atletische werkhonden. Hun persoonlijkheden zijn echter heel verschillend. De Amerikaanse Eskimohond houdt van kinderen en heeft een innemende bereidheid om te behagen, waardoor het ras gemakkelijk te trainen is.

Aan de andere kant kan de Shiba Inu onafhankelijk en afstandelijk zijn. Dus je Imo Inu puppy zal ergens tussen de twee uitkomen, afhankelijk van welke ouder hij het meest meeneemt.

 

12. Shiba Inu x Dwergkeeshond – PomShi

De PomShi is een kruising tussen een Dwergkeeshond en een Shiba Inu. Hoewel ze totaal verschillend zijn qua persoonlijkheid, zien deze twee rassen er hetzelfde uit met hun donzige vacht en vosachtige gezichten. De Shiba Inu is onafhankelijk en kan afstandelijk zijn, terwijl de Dwergkeeshond erg sociaal is.

De PomShi is een middelgrote hond, met een gewicht tot 6,5 kilo en tot 45 centimeter hoog op de schouder. Hoewel over het algemeen gezond en met een levensverwachting tot 16 jaar, kan de PomShi last hebben van gebitsproblemen en patella luxatie. Het is een zeer populaire Dwergkeeshond kruising en je zult deze heel vaak op de markt zien worden gebracht als ‘designer dogs’.

 

13. Shiba Inu x Schnauzer – Schnu

De Schnu is een ongewone kruising die is ontstaan ​​door een Shiba Inu en een Schnauzer te paren. Meestal wordt een dwergschnauzer gebruikt om het gemengde ras van de Schnu te creëren. Hoewel ze verschillen qua uiterlijk en vachttype, zijn de twee ouder rassen qua lengte en gewicht vergelijkbaar.

De pup kan de roodachtig gekleurde vacht en het vosachtige gezicht van de Shiba Inu erven, of hij kan de bebaarde Schnauzer achtervolgen en een dikke, pezige zwarte vacht hebben. Evenzo kan jouw puppy een weinig of heel veel verharen, dit is afhankelijk van of hij op zijn mama of papa lijkt.

De persoonlijkheid van de Schnu bevindt zich meestal ergens tussen de van nature vriendelijke en veerkrachtige Schnauzer en de meer gereserveerde Shiba Inu. Deze honden zijn goede huisdieren en kunnen goed overweg met andere huisdieren en kinderen, op voorwaarde dat ervoor zorgt dat jouw puppy vanaf de eerste dag goed gesocialiseerd en correct getraind is.

Net als andere kruisingen met Schnauzer, is de levensverwachting van een Schnu ongeveer 12 tot 16 jaar.

 

14. Shiba Inu x Cairn terriër – Shairn Inu

De Shairn Inu is een kruising tussen een Cairn Terriër en een Shiba Inu. De twee ouder rassen zijn in veel opzichten erg verschillend, waardoor dit een zeldzame en ongewone kruising is die zelden wordt gezien in het hondenpark. Als het op persoonlijkheid aankomt, kunnen de twee ouder rassen niet meer verschillen!

De Cairn Terriër is veerkrachtig, speels en vol plezier, terwijl de Shiba Inu gereserveerd en afstandelijk is. Dus totdat jouw puppy volwassen is, weet je niet precies hoe hij zal blijken. Dit zijn kleine honden, met een gewicht tussen de 5,5 en 1,5 kilo en met een levensverwachting van maximaal 16 jaar.

 

15. Shiba Inu x Dwergpinscher – ShiPin

De ShiPin is een kruising tussen een Dwergpinscher en een Shiba Inu. Dit is een zeer ongebruikelijk gemengd ras tussen twee zeer verschillende oudertypen. Een ding dat zeker is, is dat de hond van gemengd ras klein en compact zal zijn, met de kleine, krachtige lichaamsbouw die kenmerkend is voor beide ouder rassen.

Het is waarschijnlijk dat jouw ShiPin dezelfde roodachtige vacht van zijn beide ouders zal hebben. De Shiba Inu heeft echter een donzige, weelderige vacht, vergeleken met de korte, platte vacht van de Dwergpinscher. Als het op persoonlijkheid aankomt, kan de ShiPin sociaal en mensgericht zijn of meer afstandelijk en gereserveerd, afhankelijk van welke ouder je puppy het meest acht.

Net als verschillende andere Pinscher kruisingen is dit ras over het algemeen gezond met een levensverwachting tussen de 12 en 16 jaar.

 

16. Shiba Inu x Teckel – Shibadach

Als je op zoek bent naar een schattige, kleine pup, dan is de Shibadach misschien precies wat je zoekt! Dit ras is een kruising tussen een Shiba Inu en een teckel. Teckels zijn er in drie verschillende soorten teckels: standaard teckel, dwergteckel, kaninchen teckel. Dus dat betekent dat jouw volwassen gemengde Shiba Inu x teckel tussen de 4 en 12 kilo kan wegen.

De Shibadach is meestal een vatbaar, gezinsvriendelijk ras, hoewel ze een beetje bezitterig en territoriaal kunnen zijn rond hun eigen spullen, zoals speelgoed, beddengoed, enz. Hoewel het over het algemeen een gezonde kruising is, kan de Shibadach last hebben van rugklachten als het individu erft de karakteristieke korte benen en extra lange rug van zijn teckel ouder. De levensverwachting van een Shibadach is meestal tussen de 12 en 16 jaar.

 

17. Shiba Inu x Boston Terriër – Shibo

De Shibo is een kruising tussen een Shiba Inu en een Boston Terriër. Dit is een nogal ongebruikelijk gemengd ras, hoewel de honden van vergelijkbare grootte en hetzelfde gewicht zijn, waardoor het gemakkelijker is om de uitkomst van de kruising te voorspellen dan wanneer de ouders totaal verschillend zijn.

De Shiba Inu en Boston Terriër hebben echter heel verschillende vachttypen. De Shiba Inu heeft een donzige, vosachtige vacht die matig verhaart, terwijl de vacht van de Boston Terriër korter is en minder verhaart.

Beide ouder rassen hebben heel verschillende persoonlijkheden. De Shiba Inu is gereserveerd, onafhankelijk en afstandelijk, terwijl de Boston Terriër levendig, sociaal en vol.

De Shibo is een gezonde soort die ongeveer 15 jaar kan worden. Er is echter een mogelijk gezondheidsprobleem dat jouw puppy kan erven van de Boston Terriër kant van zijn fokkerij. Zoals de meeste Boston Terriër kruisingen, kan dit ras dezelfde problemen hebben als de meeste brachycefale honden of honden met een plat gezicht, en dat kan tot ademhalingsproblemen leiden.

 

18. Shiba inu x Engelse Cocker Spaniël – Shocker

De hilarisch genoemde Shocker is een kruising tussen een Shiba Inu en een Engelse Cocker Spaniël. Zoals bij elke kruising, is het een soort loterij om erachter te komen hoe de puppy’s van deze zeer verschillende ouder rassen eruit zullen zien.

De Engelse Cocker Spaniël is meestal een liefdevol, vrolijk type dat goed overweg kan met iedereen in het gezin, inclusief andere huisdieren. Aan de andere kant van de vergelijking staat de Shiba Inu, die een veel meer gereserveerde persoonlijkheid heeft. De persoonlijkheid van de volwassen kruising zal dus een mysterie zijn totdat de pups volwassen worden.

Meer voorspelbaar is de grootte van een volwassen Shiba Inu x Engelse Cocker Spaniël. De volwassen Shocker weegt waarschijnlijk tussen de 7 en 14 kilo en kan tot 30 centimeter hoog worden. De Shocker heeft een levensverwachting van maximaal 15 jaar en is doorgaans gezond. Heupdysplasie en oogproblemen kunnen zich echter soms manifesteren in deze kruising.

 

19. Shiba Inu x Australische Herder – Aussie Shiba

De Aussie Shiba is een kruising tussen een Shiba Inu en een Australische Herder. Dit zijn middelgrote honden die kunnen uitgroeien tot 25 centimeter lang op de schouder, met een gewicht van 9 en 18 kilo.

Als het gaat om persoonlijkheid en temperament, kan de Aussie Shiba over het algemeen goed overweg met goed opgevoede kinderen en andere huisdieren. Hoewel trainbaar, moet je geduldig en gerust zijn in jouw train methode, aangezien beide ouder rassen gestrest en koppig kunnen worden als negatieve bekrachtiging trainingsmethoden worden gebruikt.

Aangezien beide ouder rassen voortkomen uit het hoeden en bewaken van erfgoed, zul je zien dat een Aussie Shiba een geweldige waakhond is. Deze kruising heeft veel beweging nodig en is het gelukkigst als hij een baan krijgt.

Een verveelde Aussie Shiba kan destructief en vocaal worden als hij voor langere tijd alleen wordt gelaten. De Australische herder Shiba Inu gemengd ras werpt matig en zal minstens twee keer per week worden verzorgd om zijn vacht in goede conditie te houden.

De Aussie Shiba heeft een levensverwachting van maximaal 15 jaar. Hoewel ze meestal redelijk gezond zijn, kunnen de meeste kruisingen van Australische Herder gevoelig zijn voor bepaalde aandoeningen, waaronder heupdysplasie, patellaire luxatie, progressieve retinale atrofie (PRA) en huidallergieën.

 

20. Shiba Inu x Beagle – Shi-Beagle

De Shi-Beagle is een kruising tussen een Shiba Inu en een Beagle. Deze kruising combineert de volg- en jacht-capaciteiten van beide ouderrassen. De Shi-Beagle is meestal een liefhebbend, komisch huisdier dat tolereert om voor langere tijd alleen gelaten te worden dan veel andere rassen.

De middelgrote Shi-Beagle groeit tussen de 33 en 45 centimeter hoog op de schouder en weegt 8 tot 14 kilo. Dit zijn liefhebbende, loyale honden die de ideale maat hebben om in een appartement te wonen. Dat gezegd hebbende, vereist de Shi-Beagle elke dag minstens één lange wandeling en ook enkele speeltijden. Net als bij andere gemengde Beagle rassen, kan de Shi-Beagle ongeveer 15 jaar oud worden en is hij over het algemeen een gezond ras.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 12 Gemiddeld: 4.8]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *