Top 20 Rottweiler kruisingen

hond rottweiler kruiseingen beste

Veel van de gezondheidsproblemen die veel voorkomen bij rasechte rottweilers, kunnen worden opgelost door ze te mengen met andere rassen. Bij raszuivere honden ontstaan deze problemen omdat beide ouders genen zeer identiek zijn. Waardoor puppy’s om aangeboren aandoeningen te krijgen.

Wanneer slechts één ouder de genen heeft om gezondheidsproblemen te krijgen, heeft de puppy een kleinere kans om deze problemen te erven en leven ze vaak langer.

Dit zijn de 21 meest voorkomende rottweiler kruisingen. Veel hebben een hogere levensverwachting. Sommige levensverwachtingen zijn ongeveer hetzelfde omdat het ras erg lijkt op een rottweiler.

1. Pitbull Rottweiler kruising (Pitweiler):

Pitbulls hebben een hogere levensverwachting dan de meeste raszuivere honden. Sommige hebben meer dan 20 geleefd terwijl andere maar 6 jaar werden. Natuurlijk komen deze lage leeftijden niet vaak voor en is het erg onwaarschijnlijk dat ze deze lage leeftijd niet halen.

Het komt vaker voor dat ze tussen 11 en 16 jaar oud worden. Het mengen van een rottweiler met een pitbull verhoogt de levensverwachting van de puppy.

Pas wel op! Zowel een Rottweiler als een Pitbull hebben beide de natuurlijke drang om hun baasje te beschermen, daardoor kunnen ze als gevaarlijke honden mix worden ervaren.

De Pitweiler heeft een levensverwachting tussen 10 en 15 jaar.

Ook hebben we een artikel met pitbull kruisingen en soorten.

 

2. Mastiff Rottweiler kruising(Mastweiler):

Mastiffs hebben een kortere levensverwachting vanwege hun grootte. Vaak hebben hun dezelfde of soortgelijke gezondheidsproblemen die rottweilers ook hebben. Mastiffs zijn ook nog groter dan een Rottweiler. Hun leven kan zo kort zijn als 6 jaar.

De levensverwachting van een Mastweiler varieert tussen 6 tot 10 jaar.

 

3. Duitse Herder Rottweiler kruising (Duitse Rottweiler):

Duitse herder gemixt met een rottweiler

Dit gemengd ras is ligt qua genen vrij dicht bij raszuivere Rottweilers. De levensverwachting variëren tussen de 10 en 13 jaar. Duitse herders leven gemiddeld iets langer dan rottweilers. Een kruising van deze 2 wassen leeft gemiddeld 1 a 2 jaar langer.

 

4. Golden retriever en Rottweiler kruising (Gouden Rottweiler):

Golden retrievers en rottweiler hebben bijna exact dezelfde bouw en conditionele staat. Met de zelfde risico’s is hun gemiddeld leeftijd ook bijna identiek. Als je deze 2 rassen mengt is de levensverwachting 9 tot 10 jaar.

 

5. Labrador Retriever Rottweiler kruising (Labrarottie):

Net als bij golden retrievers en duitse herders, ervaren labrador retriever een aantal vergelijkbare lichamelijke problemen. De gezondheidsproblemen zijn ongeveer hetzelfde als een raszuivere rottweiler. Een Labrador kan 14 jaar oud worden.

Deze kruising bereikt vaak een leeftijd tussen de 9 en 12 jaar. Mocht je dit ras dus willen mengen, is er kans dat je er een paar jaar extra van kan genieten.

 

6. Teckel Rottweiler mix (Rottel):

De levensverwachting van dit ras ligt een stuk hoger dan die van een gemiddelde rottweiler. Namelijk tussen de 14 tot 17 jaar. Dit komt omdat teckels zeer kleine honden zijn en dus niet de genetische problemen mee krijgen die grote honden normaal wel mee krijgen.

Dit ras is niet zo erg populair in Nederland, omdat de lengte tussen de twee honden erg verschilt, vinden fokkers dit vaak zielig voor de teckel.

 

7. Basset Hound Rottweiler kruising (Rotthound):

Een basset gemend met een rottweiler

De Basset Hound kan vergelijkbare gezondheidsproblemen als een rottweiler. Alleen is hun lichaam constructie ietsjes anders, in plaats van heupdysplasie (bij rottweilers) kunnen hun elleboogdysplasie ontwikkelen. Twee verschillende honden met andere pijnpunten

De levensverwachting van dit bijzondere gemengde ras is tussen de 10 tot 12 jaar. Ietjes langer (en schattiger) dan een rasechte rott.

 

8. Franse Bulldog Rottweiler kruising (Franse Rottweiler):

Franse bulldogs en rottweilers hebben een totaal andere lichaamsbouw waardoor ze eigenlijk de problemen van elkaar verdoezelen. Deze honden verschillen heel veel van karakter, kwaliteiten en eigenschappen, wat het een hele bijzondere mix maakt. Deze unieke kruising wordt rond de 10 tot 12 jaar.

 

9.Poedel Rottweiler kruising (Rottel):

Een gemiddelde leeftijd van een poedel ligt wat hoger dan bij rottweilers, namelijk tussen de 12 en 15 jaar. Wat de overeenkomst is tussen deze twee honden is dat ze beide kans hebben om heupdysplasie te ontwikkelen. Het voordeel van deze twee rassen mengen is dat de aandoening niet hun beperkt in hoe actief ze kunnen zijn.

Ook hebben we een artikel geschreven met alle Poedel kruisingen De Rottel heeft een levensverwachting tussen de 9 en 15 jaar. Dit omdat beide honden gevoelig zijn voor dezelfde aandoeningen.

 

10. Husky Rottweiler kruising (Rottsky):

Husky’s zijn niet zo groot als Rottweilers en vallen in de middelgrote honden-categorie. Omdat ze niet dezelfde lichaamsbouw hebben, kan je veel gezondheidsproblemen voorkomen als je dit ras gaat mengen. Husky’s hebben een vergelijkbare levensverwachting als poedels en pugs. Een gemiddelde rottsky kan je ongeveer 12 tot 15 jaar van genieten.

 

11. Boxer Rottweiler kruising (Boxweiler):

Boxers hebben een vergelijkbare bouw als pitbulls, hetzelfde geldt voor hoe oud ze worden. Hoe lang een Boxweiler gemiddeld leeft is tot nu toe redelijk onvoorspelbaar. Gemiddeld is het tussen de 8 en 13 jaar.

 

12. Duitse dog Rottweiler kruising(Duitse Dogweiler):

Duitse dog’s zijn enorme honden. Ze behoren tot de grootste honden op de planeet. Ze staan bekend om hun grootte. Dit is zeer indrukwekkend, maar het veroorzaakt ook potentiële gezondheidsproblemen en kan leiden tot een vroege dood. Hun levensverwachting is vergelijkbaar met rottweilers.

De Duitse dogweiler heeft een gemiddelde van 7 tot 10 jaar voor de levensverwachting.

 

13. Dobermann Pinscher Rottweiler kruising (Rottermann):

Het kruisen van dobermann pinscher met een rottweiler is erg populair en komt vaak voor. Ook nog meer gebruikelijk om mee te fokken is de dwergpinscher. Dit creëert miniatuur rottweilers. De maat waarmee je fokt, verandert de levensverwachting.

Fokken met een normale doberman pinscher heeft een gemiddelde levensverwachting van 10 jaar, terwijl fokken met een miniatuur pinscher dat tot 12 – 15 jaar zal verhogen.

 

14. Sint-Bernard Rottweiler kruising (Sint weiler):

Sint-bernards zijn net als rottweilers grote honden, de gevoeligheid voor dezelfde gezondheidsproblemen. Echter als je dit ras met elkaar mixt, verstrekt het elkaar eigenschappen en genetica.

Dit leidt uiteindelijk tot een langere gemiddelde levensduur. Namelijk tussen de 12 en 13 jaar. Wat best een mooie leeftijd is voor een groot hondenras.

 

15. Weimaraner Rottweiler kruising (Weimarrott):

Weimaraner heeft veel soortgelijke gezondheidsproblemen die geassocieerd worden met een korter leven. Hierdoor komt hun levensverwachting in de buurt van een raszuivere Rott.

Als je dit ras mengt worden ze dus rond de 10 of 11 jaar.

 

16. Beagle Rottweiler Kruising (Reagle):

Beagles zijn lieve kleine ondeugende honden en leven langer de meeste grote hondenrassen. Ook de combinatie tussen rottweiler en beagle is erg populair. Het temperament is ook iets minder bij een Reagle, dit maakt het opvoeden ervan een stuk makkelijker. Je kan 10 en 15 jaar van deze kruising genieten.

 

17. Cocker Spaniel Rottweiler:

Cocker Spaniëls zijn meer een middelgrote hond en leven langer dan rottweilers. Ze hebben niet zoveel kans om dezelfde lichamelijke problemen te ontwikkelen. Dit betekend niet dat dit een probleemloos ras is, dat is ook terug te zien in hun gemiddelde levensverwachting. Namelijk tussen de 10 tot 12 jaar.

 

18. Afghaanse windhond & Rottweilers:

Afghaanse windhond hebben geen grote kans op gezondheidsproblemen. Dit ras mengen met rottweilers kan dus in de voordeel zijn van de levensverwachting, ze worden namelijk tussen de 11 en 13 jaar.

 

19. Pug Rottweiler Kruising (Puggweiler):

Pugs zijn veel kleinere honden die een langere levensverwachting hebben de meeste rottweilers. De bouw van een pug is ook heel anders waardoor de erfelijke aandoeningen niet zo snel voorkomen. Of een focker de interactie tussen een pug en rottweiler aan wilt doen is aan hem, één ding is wel zeker.

Als je dit ras mengt leeft hij een stuk langer, ongeveer 12 tot 15 jaar.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 8 Gemiddeld: 3]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

3 reacties

  1. Hallo, ik heb een braziliaanse fila. Een vriend van mij een rottweiler. Iemand vertelde mij dat het beter is deze rassen niet te mixen. Kan iemand mij vertellen of dat inderdaad niet goed is?

    1. Klinkt als een heel gewaagde combinatie. Maar ik denk dat als je zelf ervaring hebt met mastiffs zoals een fila deze combinatie zeker te doen valt. En aangezien ze beiden gespierde en atletische honden zijn zal dit volgens mij ook geen negatieve invloed hebben op de levensverwachting.
      Laat maar iets weten als er toch een puppie mix komt. Ben benieuwd naar hoe deze eruit zien!

  2. Hallo, ik heb een Ridgeback Rottie van 9 maanden. Lieve hond, maar wil 20 uur per dag spelen. En dat spelen bestaat vooral uit zoveel mogelijk bijten. Enig idee hoe lang dat gaat duren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *