Top 20 Akita Kruisingen

Akita ras kruisingen

De Akita is een behoorlijk slim en loyaal ras, die behoorlijk populair werd dankzij het ongelooflijke verhaal van werelds meest beroemde Akita. Namelijk Hachiko die 9 jaar lang elke dag op de trein ging om zijn baasje op te halen, dat bleef hij doen zelfs toen zijn baasje was overleden.

Terwijl de praktijk van het fokken van designerhonden zich uitbreidt, is de Akita een favoriete keuze geworden om te mengen met andere rassen.

Designerhonden zijn de nakomelingen van twee verschillende raszuivere ouders. In het artikel van vandaag gaan we kijken naar 20 verschillende designerrassen die zijn geproduceerd door het mengen van een Akita met een ander ras.

Over het algemeen wil je selectief zijn ten opzichte van de Akita-ouder, om ervoor te zorgen dat de juiste lijnen zijn gebruikt voor de kruising, zodat het geen overdreven beschermende pups zijn.

Indien goed gekruisd, is de Akita een geweldige optie om te paren als een designerhond.

1. Akita x Siberische Husky– Huskita

Deze twee hondenrassen worden vaak vergeleken, dus waarom zou je ze niet combineren? De trouwe Huskita is een geweldige optie voor elk gezin met ruimte in huis en een hart voor dit grote, actieve ras.

Deze kruising tussen een Siberische Husky x Akita weegt over het algemeen tussen de 22,5 en 35 kilo. Bekend als vrij onafhankelijk, kunnen ze soms verre of afstandelijke persoonlijkheden vertonen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor iemand die niet op zoek is naar een overdreven aanhankelijke hond.

Laat jezelf niet ontmoedigen door hun onafhankelijkheid. Hoewel de Huskita het misschien niet constant laat zien, is dit ras intens toegewijd aan hun familie.

De Husky is een natuurlijke jager en de Akita is van nature beschermd. Als gevolg hiervan wordt de Huskita niet aanbevolen voor onervaren eigenaren. Dit ras vereist een zelfverzekerde leider die stevige en consistente training kan geven. Een goed afgestelde kruising tussen een husky en akita zal energiek en speels zijn.

Hoewel ze niet als een agressief ras worden beschouwd, kan Huskitas als uitstekende waakhonden functioneren. Ze moeten echter goed worden gesocialiseerd, zodat ze onderscheid kunnen maken tussen vriendelijke bezoekers en mogelijke indringers.

 

2. Akita x Chau Chau – Akita Chau

De Akita Chau is een gemengd ras waarvan de afstamming in Azië begint. De Chau Chau uit China en de Akita uit Japan werden beide gefokt om hun eigenaren te dienen als fel loyale beschermers.

Hun nakomelingen, de Akita x Chau, hebben waarschijnlijk een vergelijkbare instelling. het gevolg van deze kruising is een grote hond, die over het algemeen ergens tussen de 40 en 65 kilo weegt! Het is belangrijk dat elke potentiële eigenaar van een kruising tussen een Akita en een Chau Chau zich voorbereidt op een gigantisch ras en ruimte heeft voor een pup van die grootte.

De Akita x Chau is geen onderhoudsarm ras. Deze kruising heeft een zeer dikke vacht die regelmatig moet worden verzorgd en het koppige karakter kan ze uitdagend maken als ze niet van jongs af aan zijn opgeleid.

Als je geïnteresseerd bent in het adopteren van dit mooie en loyale ras, wordt aangeraden om ze zo vroeg mogelijk te beginnen met trainen en te socialiseren. Dit is belangrijk voor een goed opgevoede pup!

 

3. Akita x Corgi – Corgita

De schattige Corgita is een kruising tussen een Akita en een Welsh Corgi Pembroke (ook wel bekend als Corgi). Deze speelse en energieke Corgi kruising is ​​een geweldige familiehond die goed overweg kan met kinderen en dieren.

Deze pup is een van de meer aanhankelijke rassen in deze lijst. Ze brengen graag tijd door met degenen van wie ze houden en houden er niet van om voor langere tijd alleen gelaten te worden.

De Corgita heeft een extreem krachtige prooidrift en mag daarom niet alleen worden gelaten met andere kleine dieren of mag vrij rondlopen. Dit ras is niet moeilijk te trainen en is een van de weinige Akita kruisingen op deze lijst die een geweldige optie zou kunnen zijn voor degenen die minder ervaren hondenbezitters zijn.

 

4. Akita x Poedel – Akipoo

De poedel is een zeer populaire keuze om te mengen met andere rassen, grotendeels vanwege hun niet-afstotende vacht. Fokkers mengen vaak een bepaald ras met een poedel in pogingen om een ​​meer hypoallergene optie te produceren voor mensen met honden gerelateerde allergieën.

Hoewel de Akita x Poedel niet kan worden beschouwd als een allergievrije raskeuze, zullen ze hoogstwaarschijnlijk minder haar verliezen dan andere Akita kruisingen in deze lijst. Dit is een zeer intelligent en actief ras dat tussen de 20 en 55 Kilo kan wegen!

De Akipoo is even vriendelijk en eigenzinnig. Hoewel hun warme karakter hen een geweldige metgezel voor kinderen maakt, vereist hun koppige kant een toegewijde eigenaar die consistente training en stevige grenzen zal stelt.

Dit ras vereist veel beweging, stimulatie en vindt het heerlijk om bij hun familie te zijn. Hierdoor zal deze kruising van een akita en poedel het niet goed doen in een omgeving waar ze lange tijd alleen worden achtergelaten.

Ook hebben een artikel over Poedel kruisingen en soorten Doodles.

 

5. Akita x Duitse Herder – Shepskita

Zowel de Duitse herder als de Akita staan ​​bekend als trouwe rassen. De GSD is een Amerikaanse favoriet. Wat kan worden verwacht van deze kruising is een toegewijde en dappere hond die hun rol als hoedster van hun roedel zeer serieus neemt.

Vanwege hun bewaking instinct moet een Shepkita eigenaar ijverig zijn om dit ras vanaf jonge leeftijd te socialiseren om het risico op overbezorgd gedrag te voorkomen.

De Shepkita heeft een brede reikwijdte aan groeimogelijkheden en het is bijna onmogelijk om het formaat van een Shepkita te voorspellen. Meestal zal deze pup tussen de 27 en 60 kilo wegen. Heel wat reikwijdte! Wees voorbereid op een gigantisch ras, voor het geval dat.

Hoewel dit ras wordt gekenmerkt als een enigszins serieuze instelling, zal de intense band die ze met hun eigenaren vormen waarschijnlijk een zeer aanhankelijke en toegewijde metgezel opleveren.

 

6. Akita x Newfoundlander – Akita Newfoundland

De grote Akita Newfoundland kan tot wel 66 kilo wegen! Deze reus is buitengewoon vriendelijk, een vertederende eigenschap die waarschijnlijk afkomstig is van hun Newfoundland ouder.

Als in deze kruising de Akita kant meer naar boven komt, kunnen ze een meer onafhankelijke en dominante persoonlijkheid vertonen. Omdat elke potentiële Akita x Newfoundlander eigenaar een enorme hond met een moeilijke en indrukwekkende persoonlijkheid zou kunnen ontvangen, raden we dit ras niet aan voor onervaren eigenaren.

Hoewel een meerderheid van de Akita Newfoundland-pups het buitengewoon goed doet met andere dieren in huis, kunnen enkelen agressief gedrag vertonen, vooral tegenover honden van hetzelfde geslacht.

Bij het introduceren van een nieuwe Akita Newfoundland in een huishouden waar andere dieren wonen, moeten goede en langzame introducties plaatsvinden. Een goed aangepaste Akita Newfoundland zal heerlijk liefdevol en loyaal zijn met een gigantisch hart dat bij hun gigantische gestalte past!

 

7. Akita x Dalmatiër – Dalmakita

De Dalmakita is een combinatie van een Akita en een Dalmatiër. Dit opvallende ras kan de kenmerkende zwarte vlek markeringen van een Dalmatiër dragen, waardoor ze behoorlijk de aandacht trekken.

Je zult er zeker van zijn dat velen je zullen stoppen om te vragen: ‘Wat voor soort hond is dat?!’ Ze zijn een groot tot gigantisch ras dat tussen de 22,5 en 45 kilo kan wegen. Ze werpen het hele jaar door, dus wees voorbereid op veel haar! Dit ras is zeker zeer loyaal naar hun eigenaren en moet zo vroeg mogelijk worden gesocialiseerd om ervoor te zorgen dat ze niet agressief worden tegenover vreemden.

Wantrouwen en vijandigheid jegens onbekende mensen is een eigenschap die door beide rassen wordt gedeeld, wat betekent dat het nemen van stappen om dit gedrag te onderdrukken met deze kruising bijzonder belangrijk is. De Dalmakita kunnen soms last hebben van aangeboren doofheid, een aandoening die wordt geërfd door hun Dalmatische ouder.

Als je een Dalmakita wilt adopteren of kopen, moet je ijverig zijn in het controleren van medische dossiers om de gezondheid van uw pup te garanderen. Of beter nog, adopteer een dove Dalmakita vanuit een opvangcentrum! Hoewel honden met speciale behoeften met bepaalde uitdagingen kunnen komen, hebben deze prachtige huisdieren nog steeds liefdevolle huizen nodig.

 

8. Akita x Golden retriever – Golden Akita

De lieve en extraverte Golden Retriever brengt zoveel warmte in elke ras kruising. Een perfect voorbeeld hiervan is in de Golden Akita. Deze kruising is een van de vele Golden Retriever Kruisingen  en ontvangt de ontspannen en aanhankelijke aard van de Golden Retriever, die een deel van de meer serieuze en intense aard van de Akita kan helpen compenseren.

Het resultaat is een heerlijk aangename pup die nog steeds de felle loyaliteit vertoont waar de Akita bekend om staat en waar hij van houdt. Dit ras zal hoogstwaarschijnlijk de voorkeur geven aan een Akita in uiterlijk, groter dan je gemiddelde Golden Retriever.

Deze grote tot gigantische hond weegt meestal tussen de 30 en 55 kilo. Ze zullen ook veel haar verliezen! Hoewel de Golden Akita schattig klinkt (en dat zijn ze!), Moet elke potentiële eigenaar rekening houden met hun grootte, en het overmatige haarverlies bij het beslissen of deze pup goed zal passen.

Hun oude rassen hebben heel verschillende persoonlijkheden, waardoor de Golden Akita voor sommigen een verrassende kruising is. De combinatie geeft je echter waarschijnlijk het beste van twee werelden, waardoor het een ideaal familie huisdier is!

 

9. Akita x Boxer – Boxita

De Boxita is een grote, krachtige en atletische mix tussen een Akita en een Boxer. Het is een veel voorkomende boxer kruising en zoals de meeste honden op deze lijst heeft de Boxita het potentieel om tot 60 kilo te wegen.

Vanwege hun grote formaat en hoge energie wordt dit ras alleen aanbevolen voor huizen die ruimte hebben om rond te dwalen en een grote achtertuin om overtollige energie te verdrijven. Een poging om dit actieve ras in een te kleine ruimte te houden, kan rampzalig en vaak destructief blijken te zijn.

Met consistentie is dit ras redelijk gemakkelijk te trainen. Zowel de Akita als de Boxer kunnen echter koppig zijn en daarom raden we hun kruising niet aan als een keuze voor beginnende hondenbezitters. Met de juiste training en grenzen doen ze het vooral goed met kinderen en andere huisdieren en zijn ze over het algemeen heel zachtaardig en kalm.

Zoals velen hier schetsen, staan ​​ze bekend om hun intense loyaliteit aan hun familie (dankzij de Akita!). En kunnen ze een goede keuze zijn voor een actieve eigenaar die op zoek is naar een toegewijde metgezel.

 

10. Akita x Labrador – Labrakita

De Labrakita is een charmante kruising tussen een lieve Labrador en een Akita. Mensen met allergieën of een afkeer van haren van huisdieren – pas op! Deze mix heeft een dikke dubbele vacht (een eigenschap die door beide rassen wordt gedeeld) die het hele jaar door verhaart en toeneemt tijdens de rui periode. Het is misschien een goede optie om een huisdierharen vacuüm aan te schaffen voordat je de Akita x Labrador adopteert.

Beide Labrakita’s oude rassen hebben een werkachtergrond en combineren om een ​​zeer behendig en levendig ras te produceren. Hoewel de Labrakita een geweldige familiehond is, worden ze niet aanbevolen voor gezinnen met zeer jonge kinderen vanwege hun grootte en energieniveau.

Deze pup staat bekend om zijn hoge prooidrift, waardoor hij niet geschikt is voor huizen met katten of andere kleine dieren. Ze mogen ook niet los van de lijn afdwalen, anders loop je ze misschien uren achterna.

Goede beweging is erg belangrijk voor de actieve Labrakita en ze zijn gelukkiger in een huis met een grote achtertuin. Dit ras heeft andere eisen dan alleen het fysieke, de Labrakita is uitzonderlijk slim en houdt van trainingsoefeningen die hun actieve geest uitdagen. Het bieden van een gezonde dosis van zowel fysieke als mentale activiteit is belangrijk om een ​​gezonde en gelukkige Labrakita te behouden.

We hebben ook artikel over Labrador kruisingen

 

10. Akita x Australische herder – Aussiekita

De unieke Aussiekita is niet een kruising die voor iedereen geschikt is. Gemengd met de grote Akita en de onvermoeibare Australische herder, wordt aangeraden dit ras alleen te overwegen als je de ruimte en kracht hebt om ze te huisvesten!

Gezien de juiste omgeving, training en activiteit, zal de Aussiekita een wonderbaarlijk toegewijde toevoeging aan het gezin blijken te zijn. Als je deze verplichtingen niet nakomt, wordt de Aussiekita waarschijnlijk ongehoorzaam, destructief en zelfs agressief.

De Akita x Australische herder doet het het beste in een omgeving waar ze hun benen kunnen strekken, hun omgeving kunnen verkennen en overtollige energie kunnen verbranden. Dit betekent dat ze beter geschikt zijn voor een landelijke of voorstedelijke woning met een grote tuin. Je mag een Aussiekita zeker nooit in een appartement of kleine thuisomgeving bewaren.

Bij voorkeur ben je een actieve familie die houdt van langdurige oefeningen en bereid bent om dit avontuurlijke ras mee te nemen op verschillende escapades in de buitenlucht.

 

11. Akita x Amerikaanse Pitbull Terrier – Akita Pit

Maak kennis met de beschermende en toegewijde Akita Pit! Deze kruising is ​​de nakomeling van een Akita en een Amerikaanse Pitbull Terriër en kan een uitstekende waakhond zijn vanwege het diep ingewortelde beschermende instinct van beide ouder rassen. Deze middelgrote tot grote pup weegt over het algemeen tussen de 13,5 en 32 kg met een vacht die lijkt op die van een Pitbull.

Hoewel zowel de Akita als Pitbull een reputatie hebben op het gebied van agressiviteit, zal een goed opgeleide en gesocialiseerde Akita x Pit vriendelijk zijn tegenover andere dieren en mensen. Deze socialisatieperiode is echter uitzonderlijk belangrijk om deze uitkomst te hebben en mag niet lichtvaardig behandeld of genegeerd worden.

Dit is een gehoorzaam ras, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Hoewel dit het geval is, raden we deze mix niet aan voor eigenaren van nieuwe huisdieren.

De Akita Pit is een dominant ras en zonder een sterke leider om een ​​gerespecteerde hiërarchie te vestigen, kan de Akita Pit moeilijk te beheren worden. Met een consistente, stevige en vriendelijke training zal een Akita Pit uitgroeien tot een gemakkelijke familiehond.

Ook hebben we een artikel over Pitbull Kruisingen

 

12. Akita x Berner sennen – Akitabern

Deze kruising tussen een Akita en een Berner Sennenhond, ook wel bekend als een Akitabern, is een heerlijk zachtaardig en vriendelijk gigantisch hondenras. Ondanks hun grote gestalte (deze pup weegt meestal tussen de 30 en 60 kilo), doen ze het heel goed met kinderen vanwege hun geduld en zachte karakter. Net als veel andere Akita kruisingen verliest de Akitabern het hele jaar door veel haar.

Door hun dikke vacht past deze mix zich goed aan in koudere klimaten en spelen ze over het algemeen graag in de sneeuw! Beide ouders van de Akitabern zijn geclassificeerd in de werkgroep honden door de American Kennel Club.

Dit betekent dat hun mix een sterke drive zal hebben om te werken en taken uit te voeren. Ze doen het goed als ze een taak moeten krijgen en moeten op zijn minst regelmatig en gedurende lange tijd worden uitgeoefend.

Nieuwsgierig naar naar meer Berner Sennen kruisingen?

 

13. Akita x Australische herder – Aussiekita

De unieke Aussiekita is niet een kruising die voor iedereen geschikt is. Gemengd met de grote Akita en de onvermoeibare Australische herder, wordt aangeraden dit ras alleen te overwegen als je de ruimte en kracht hebt om ze te huisvesten!

Gezien de juiste omgeving, training en activiteit, zal de Aussiekita een wonderbaarlijk toegewijde toevoeging aan het gezin blijken te zijn. Als je deze verplichtingen niet nakomt, wordt de Aussiekita waarschijnlijk ongehoorzaam, destructief en zelfs agressief.

De Akita x Australische herder doet het het beste in een omgeving waar ze hun benen kunnen strekken, hun omgeving kunnen verkennen en overtollige energie kunnen verbranden. Dit betekent dat ze beter geschikt zijn voor een landelijke of voorstedelijke woning met een grote tuin. Je mag een Aussiekita zeker nooit in een appartement of kleine thuisomgeving bewaren.

Bij voorkeur ben je een actieve familie die houdt van langdurige oefeningen en bereid bent om dit avontuurlijke ras mee te nemen op verschillende escapades in de buitenlucht.

 

14. Akita x Amerikaanse Bulldog – Bullkita

De Bullkita is een krachtige kruising tussen een Akita en een Amerikaanse Bulldog. Deze indrukwekkende hond is vrij groot, gemiddeld tussen de 30 en 40 kilo en lijkt meestal op een kortharige Akita. Met een beetje geluk neemt deze pup de beste eigenschappen van hun beide ouder rassen: trouw als een Akita en aanhankelijk als een Bulldog.

De Bullkita wil hun eigenaar graag behagen, waardoor ze gemakkelijker te trainen zijn dan sommige andere opties op deze lijst. Ze vereisen matige lichaamsbeweging en een consistente routine.

Ze zijn gevoelig voor verstoringen in hun schema en kunnen soms agressief handelen vanwege de angst die deze veranderingen veroorzaken.  De Bullkita doet het het beste in een gezin met een voorspelbaar schema dat deze liefdevolle kruising een stabiele omgeving kan bieden.

 

15. Akita x Mastiff – Akita Mastiff

De machtige Akita x Mastiff is ​​een ongelooflijke hond en kan een uitzonderlijk toegewijde metgezel blijken te zijn voor een eigenaar die ervaring heeft met het trainen van gigantische en dominante rassen. De Akita Mastiff kan tot 73 kilo wegen!

Vanwege hun grootte en sterkte raden we deze kruising niet aan voor beginnende eigenaren. We raden de meeste mastiff kruisingen eigenlijk niet aan voor nieuwere hondenbezitters vanwege hun grootte en koppige streak.

Deze Akita Mastiff, samen met andere die we hebben genoemd, heeft een hoge prooidrift, maar doet het over het algemeen goed met andere dieren als ze vanaf jonge leeftijd goed worden gesocialiseerd en getraind.

Vanwege hun extreme omvang wordt het echter afgeraden om een ​​Akita Mastiff zonder toezicht bij kleine kinderen achter te laten in geval van accidentele schade.

 

16. Akita x Border Collie – Akita Collie

De vriendelijke aanleg van de Border Collie is een prachtig component samen met het meer gereserveerde en agressieve karakter van de Akita. Hun kruising heeft de neiging om een ​​betere dispositie te hebben in vergelijking met een raszuivere Akita.

De Akita Collie zal waarschijnlijk erg op de Aussiekita lijken. Beide ouder rassen houden van werken en daarom zal een Akita Collie ongetwijfeld een actieve hond zijn met veeleisende trainingsvereisten.

De meeste Border Collie border collie kruisingen staan ook bekend om hun intelligentie, wat betekent dat een Akita x Collie waarschijnlijk even slim is. Ze moeten dagelijks mentaal worden uitgedaagd door middel van interactieve spelletjes en trainingsoefeningen om gelukkig en evenwichtig te blijven.

Als dit onder gestimuleerd wordt en met opgekropte energie, zal dit ras waarschijnlijk destructief handelen. Vanwege hun potentiële omvang is het absoluut noodzakelijk dat dit gedrag wordt vermeden door goede oefening met een toegewijde eigenaar.

 

17. Akita x Shiba Inu – Inukita

Zowel de Akita als de Shiba Inu (Ook wel Shiba genoemd) komen uit de Spitz hondenras, wat betekent dat er veel overeenkomsten zijn in de ouder rassen van deze kruising.

Het goede nieuws is dat dit de Inukita, ook bekend als Shibakita, iets voorspelbaarder maakt dan andere gemengde rassen.

Deze hybride rijpt over het algemeen tot een middelgrote pup, die ergens in het midden van de grotere Akita valt (die tot 60 kan wegen) en de veel kleinere Shiba Inu (die gewoonlijk ongeveer 9 kilo weegt).

Deze compacte en krachtige hond lijkt op een grotere Shiba Inu, die algemeen bekend staat om zijn vosachtige trekken. Het resultaat is een prachtig opvallende hond die veel weg heeft van een kruising vos x wolf. Hoewel ze buitengewoon toegewijd zijn aan hun mensen, is de Inukita ook ongelooflijk eigenzinnig. Deze eigenschap maakt deze shiba inu kruising moeilijk te trainen en consistent, stevig leiderschap is een must voor dit koppige ras.

 

18. Akita x Shar-Pei – Sharpita

De Sharpita is een opvallende kruising tussen een Akita en een Shar-Pei die waarschijnlijk de kenmerkende huidrimpels van hun Shar-Pei ouder zal erven. Ze worden beschouwd als een groot hondenras en kunnen eigenzinnige en zelfs agressieve neigingen uiten. Om deze redenen mag een Sharpita alleen worden overwogen door degenen die ervaring hebben met dominante rassen en die de structuur en discipline kunnen bieden die dit ras nodig heeft om te gedijen.

Hoewel de Akita x Shar-Pei een echt toegewijde hond is, en een opmerkelijke metgezel kan zijn voor de juiste persoon, kunnen ze ook veel uitdagingen vertonen, waaronder hoge trainingsbehoeften, een uitdagende persoonlijkheid en territoriaal gedrag. Houd rekening met deze factoren en verbindt je ertoe om met je Sharpita samen te werken om ze te overwinnen voordat je besluit om deze mix te kopen.

 

19. Akita x Samojeed – Samkita

De prachtige Samkita is een kruising tussen een Akita en een Samojeed. Deze pup heeft zeker een dikke dubbele vacht en veel haart! De vacht kan naar de donzige witte vacht van de Samojeed leunen of kan zich vermengen met de kleuren van de Akita die donker, bruin en zelfs een gestroomde tint bevat wanneer gemengd.

Hoewel deze vacht de Samkita luchtig en aantrekkelijk maakt, betekent dit ook dat ze niet kunnen wennen aan warme klimaten en dus gemakkelijk kunnen oververhitten. Ze zullen ook regelmatig moeten worden verzorgd en gekamd om ervoor te zorgen dat hun mooie vacht niet mat wordt. Met andere woorden, de Samkita wordt niet beschouwd als een onderhoudsarm ras.

De Samojeed heeft over het algemeen een opgewekt karakter, wat een deel van het afstandelijke temperament van de Akita kan helpen compenseren. Aan de andere kant kan Samojeed als een vrij afhankelijke en zelfs behoeftige pup worden beschouwd. Door ze te mengen met een Akita kan een beter aangepaste, gewaagde pup worden geproduceerd. Met deze kruising krijg je echt het beste van twee werelden!

 

20. Akita x Sint-bernard – Sintkita

Als laatste op onze lijst met ongelooflijke Akita kruisingen is nog een gigantisch ras: de Akita Bernard. Een kruising tussen, je raadt het al, een Akita en een Sint-Bernard. Dit goed gebouwde kruising weegt meestal meer dan 45 kilo!

De Saintkita doet het het beste met een ervaren eigenaar in een ruim huis dat ervaring heeft met het werken met rassen van vergelijkbare grootte en kracht.

De Akita en sint bernard staat bekend om hun moed, intelligentie en niet-aflatende toewijding. Deze eigenschappen maken hen tot een zeer capabele waakhond die nauw hecht aan hun eigenaren.

Deze pups doen het het beste als ze omringd zijn door hun roedel en houden er niet van om voor langere tijd alleen gelaten te worden. Als je in een koud klimaat leeft, een actieve levensstijl leidt en de tijd en ruimte hebt voor dit zachte en liefdevolle ras, is de Akita Bernard misschien precies wat je zoekt!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 9 Gemiddeld: 4.8]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *