Top 7 Chihuahua Kruisingen

chiuahua kruiselingen

De Chihuahua is een grote hond in een klein pakketje! Dit uitgebalanceerde, gracieuze ras lijkt qua gedrag op terriërs en ze wegen niet meer dan 3 kilo.

Afkomstig uit Mexico, deze schattige kleine “portemonnee honden” zijn een van de oudste rassen uit Amerika, en hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de oude koninkrijken van pre-Columbia.

Logisch dus dat in der loop van de tijd ze besloten Chihuahua te kruisen met andere rassen. Wij hebben de leukste chihuahua kruisingen op een rijtje gezet.

1. Chihuahua x Jack Russel – Jack Chi

Chihuahua x Jack Russel

De Chihuahua jack russel kruising staat ook wel bekend als de Jack Chi. De Jack Chi is een relatieve nieuwkomer in de designerhondenscene en is een kruising tussen een raszuivere Jack Russell-terriër en een Chihuahua.

Men denkt dat de Jack Chi-hybride voor het eerst verscheen in de jaren tachtig of negentig, toen ze werden gefokt voor gezelschap.

Dit ras heeft een hoop energie en is niet de juiste kruising voor alle gezinnen. Als je een hectisch werkschema hebt en je pups de hele dag thuis moet laten, is dit waarschijnlijk niet het ras voor jou.

Met dat gezegd hebbende, staat chihuahua jack russel kruising bekend als aanhankelijk, vriendelijk, slim en energiek. Deze pups zijn altijd in voor een spelletje met hun geliefde baasjes!

 

2. Chihuahua x Boomer – Chi-Bo

Chihuahua x Boomer

De Boomer Chihuahua kruising is een sociale en opgewekte hond, die door zijn vrolijke karakter erg populair is in Nederland. De Boomer is geen erkend hondenras, dus elke soort van deze kruising kan anders zijn.

Buiten het feit dat deze mix ontzettend schattig en lief is, zal je veel mensen doen verbazen als je verteld dat in dit kleine hondje een chihuahua kruising is.

Kleinere honden leven altijd langer, dat is met de chihuahua boomer kruising geen uitzondering. Ze kunnen maar liefst 20 jaar oud worden.

 

3. Chihuahua x Shih Tzu – Shi-Chi

Chihuahua x Shih Tzu

De Shi-Chi is de afgelopen jaren in populariteit gestegen, vooral dankzij de aantrekkelijke kruising van de levendige persoonlijkheden van de Shih Tzu en Chihuahua.

Hoewel het ras gemengd is, wordt de Shi-Chi erkend door ten minste vijf rasregisters, waaronder de American Canine Hybrid Club en het Designer Breed Registry. Deze honden zijn een geweldig klein designhuisdier dat mooi in een tas past.

De Chihuahua Shih Tzu kruising heeft een groot hart en vindt het heerlijk om geliefd te worden door iedereen om hen heen. Ze zijn super lief en erg aardig voor kinderen en vreemden. Hun winnende karakter maakt ze tot geweldige huisdieren voor elk gezin.

 

4. Chihuahua x Pomeriaan – Pomchi

Pomchi

De kruising tussen een Pomeriaan en Chihuahua is een top mix. Ze zijn niet alleen goedaardig en aanhankelijk, maar ze zijn ook energiek terwijl ze niet hyperactief zijn. Ze zijn altijd bereid om te behagen, maar zijn in staat onafhankelijk te zijn. Het is geen wonder dat ze zo populair zijn.

Hun opgewekte houding maakt ze geliefd bij kinderen. Omdat ze klein zijn, is het een goed idee om toezicht te houden op je kinderen totdat ze vertrouwd zijn met de kleine kruising van de Pomeriaan chihuahua. Advies: laat ze niet aan hun staart trekken!

Houd er rekening mee dat deze kruising bezitterig kan zijn over hun eten en spullen en een beetje agressief kunnen worden als ze worden meegenomen. Aan de andere kant, is de Pomeriaan Chihuahua een zelfverzekerde en alerte kleine jongen.

Hun koppigheid en waakhond-achtige kwaliteiten zullen zich voordoen als een uitstekend alarmsysteem, evenals als een loyale vriend.

 

5. Chihuahua x Maltezer – Malchi

Chihuahua x Maltezer

Het kruisen van Chihuahua en Maltezer is de Malchi het resultaat. Hoewel dit ras heel schattig lijkt, kan het af en toe best een brutaal en opstandig hondje zijn.

De Malchi is een kleine hond die 2.4 tot 5 kilo kan wegen en 30 tot 36 centimeter lang is. Ze heeft een korte snuit, heldere amandelvormige ogen en slappe oren met een ronde kop.

De Maltezer Chihuahua kan meer op een Maltezer lijken dan op een chihuahua. Haar vacht kan daarom lang gekruld en donzig zijn. Veel voorkomende kleuren zijn crème, zwart, wit en bruin. Deze kruising is een kwetsbare kleine hond en heeft een botstructuur die gemakkelijk kan breken, dus wees voorzichtig.

 

6. Chihuahua x Franse Bulldog – Bullhuahua

Chihuahua x Franse Bulldog

Deze nieuwe hybride kruising van de chihuahua en franse bulldog heeft een onderscheidend uiterlijk in vergelijk met de rest van de honden op deze lijst.

De unieke eigenschappen van de gedrongen ledematen van de Franse Bulldog en de kleine gestalte van de Chihuahua zijn aanwezig in dit ras. Ze zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, maar je zult ze vaak in het zwart zien.

De grotere en meer gespierde eigenschap van de chihuahua franse bulldog kruising en de snauwerige houding van de chihuahua maken de meer assertief, maar toch zelfverzekerd. Deze honden zijn erg trots, loyaal, gemakkelijk te trainen en hebben niet veel beweging of verzorging nodig.

 

7. Chihuahua x Poedel – Chi-Poo

Chihuahua x Poedel

Deze schattige kleine designerhond combineert de meest populaire speelgoedhondenrassen: de Poedel en de Chihuahua. Ze hebben weinig onderhoud nodig en zijn geweldig met mensen en kinderen.

Chi-Poos zijn fantastisch voor iedereen met een drukke levensstijl, aangezien deze pups het niet erg vinden om alleen gelaten te worden. Deze over het algemeen sociale honden zullen urenlang geduldig zitten als je vaak van huis bent.

Deze zeer energieke chihuahua poedel kruising hebben heel weinig beweging nodig, dus een korte wandeling door de buurt is voldoende. Zeer aanpasbaar en past in grote gezinnen of in een klein, klein appartement of een herenhuis. Geef ze gewoon je aandacht en ze zullen blij zijn.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 9 Gemiddeld: 4.1]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

9 reacties

  1. Vergeet de chi pit niet!
    De chihuahua samen met een pitbull, een super slimme combinatie, voor de mensen die een kleine hond willen maar de aandacht en intelligentie van een pitbull willen. Kortom handjes vol :P

  2. mijn jackchi een levendig en lief hondje, maar kampt met haar darmen altijd met ontlasting met bloed wie heeft er voor mij een advies.
    ik ben al bij de dierenarts geweest hielp voor hele korte duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *