10 Redenen waarom Labradors de LEUKSTE honden zijn!

labrador trimmen

Labrador retrievers zijn op dit moment het populairste ras in Nederland en dat al voor een aantal jaar. Dit zal geen verassing zijn voor mensen die een Labrador heeft gehad, of die ooit in aanraking met 1 is gekomen.

Dit lieve ras heeft zoveel geweldige eigenschappen, wat het moeilijk maakt om de beste eigenschap te kiezen! Het was niet makkelijk, maar hier is het artikel: De Top 10 Redenen waarom Labrador Retrievers de leukste honden zijn.

Labradors houden van Knuffelen

De Labrador is een aanhankelijk, mensgericht ras, dus het is geen wonder dat deze honden de beste knuffelvrienden zijn! Het is bekend dat ze op je schoot krullen als een schoothondje en met hun schattige schattige gezichten naar boven snuffelen.

Aan het einde van een lange dag is niets beter dan een heerlijke, zielverzachtende knuffel met je Labrador. Het is zo goed als een therapiesessie en veel goedkoper!

Oneindige energie

De Labrador is een van de meest energieke hondenrassen ter wereld. Sommigen zien dit misschien als negatief iets. Voor een Labrador liefhebber/ eigenaar is dit echter een van de vele positieve eigenschappen van dit ras.

Ben je moe en heb je behoefte aan koffie? Breng gewoon 15 minuten door met een Labrador en je krijgt direct vanzelf weer genoeg energie!

Soms kan je er niks aan doen, dat je een stukje drukker en gelukkiger wanneer je met een labrador bent.

Ze maken je fit

Over energie gesproken! Labradors hebben veel beweging nodig. Lange wandelingen, uitstapjes naar het hondenpark, speelsessies in de achtertuin, noem maar op. Hun behoefte aan lichaamsbeweging houdt niet op bij slecht weer – labs hebben speeltijd nodig, regen of zonneschijn!

Mocht je weinig tijd hebben: Denkspellen zijn dan een goed alternatief, 10 Minuten spelen staat gelijk aan een uur lopen. Lees hier ons artikel over: De beste denkspellen voor honden.

Het goede nieuws is: je krijgt zelf heel veel beweging! Je hebt nooit een excuus om niet te gaan. Regen, sneeuw, wind, wat dan ook, je hond moet die energie nog steeds benutten. Als gevolg hiervan zul je fitter worden dan je dacht, zonder gekke diëten of overmatig veel naar de sportschool te gaan!

We kennen mensen die flink zijn afgevallen na het aanschaffen van een labrador. Wat heb je liever? Dertig minuten eentonig lopen op een loopband, of een wandeling met je geliefde labrador? Geen makkelijkere manier om fit te blijven.

Afbeelding kan het volgende bevatten: hond

Een behoefte om te helpen

Labradors zijn afkomstig van het eiland: “Newfoundland” en dienden als een partner voor de lokale visser en werkten de hele dag naast hen om vis te halen en in lijnen te slepen.

Aan het einde van een lange dag gingen ze met de visser naar huis en werden ze behandeld als gezinslid. Met zoon geschiedenis is het geen wonder waarom Labradors ervan houden om hun meesters te plezieren en te imponeren. Het ras is gehoorzaam en loyaal – wat wil je nog meer?

Ze kunnen snel leren

Combineer de gehoorzame aard van de Labrador met hun scherpe intelligentie en nieuwsgierigheid, en je hebt het recept voor een hond die graag leert!

Ze zijn zodanig goed voor gehoorzaamheidstraining, wat een must is. Gezien hun niet uit te putten energieniveau. Of je nu met een trainer werkt of het zelf doet, je Lab is klaar en leergierig.

Wij hebben ook een artikel met de titel: “Hoe train je Labradors”. Zorg ervoor dat je een handvol lekkernijen klaar hebt liggen als beloning, dan komt het he-le-maal goed!

Afbeelding kan het volgende bevatten: hond

Het zijn grappenmakers

Naast alle geweldige eigenschappen die we eerder hebben benoemd, heeft de Labrador een hilarisch gevoel voor humor. Het zijn grappige, gekke, goofy bundels van bont die je elke dag aan het lachen zullen maken.

De Labrador neemt het leven niet te serieus en wilt je graag aan het lachen maken, dat betekent dat jij dat ook niet moeten. Geniet van het moment! (Met je Lab)

Een echte honden- hond

De Labrador is de ultieme hondenhond. Met zijn evenwichtige temperament kan hij overweg met allerlei honden: rassen met een hoge energie die graag spelen; kleine honden die niet kunnen stoppen met jagen; slechtgehumeurde hoektanden die geen geduld hebben; en over elke andere hond die je je kunt voorstellen.

Als je met je lab wandelt of naar het hondenpark gaat, zal hij zonder twijfel goed kunnen opschieten met elke hond die hij tegenkomt. Ongetwijfeld dat je gaat lachen om je Labdradors reactie!

Weinig verzorging nodig

Voor verzorging is het enige wat Labrador nodig heeft af en toe een bad nemen en borstelen. Dat is het. Hun jas is kort en dicht en werpt zichzelf af. Geen kapsels nodig. Geen vervelende haarballen. Geen klitten. Geen lastige oogvlekken. Makkelijk.

Sommige mensen denken dat ze hun Labrador moeten scheren, in dit artikel leggen wij uit waarom jij NOOIT je labrador moet trimmen. (Staan ook nog tips in welke borstel je moet nemen)

Geweldige familiehond

Afbeelding kan het volgende bevatten: hond

Labradors zijn fantastische familiehonden. Hun warm temperament maakt ze geweldig met andere huisdieren en kinderen.

Ze houden er ook van deel uit te maken van een roedel en zijn graag lid van de familie. In feite hebben ze een scherp instinct om hun mensen te beschermen en voor hen te zorgen.

Gehoorzaam en aanpasbaar, het Lab is perfect voor een actief gezin.

Zoveel liefde!

Last but zeker not least, een labrador is een van de meest lieve wezens die je ooit in je leven zult ontmoeten. Dit ras zal onvoorwaardelijk van je houden!

Ze kunnen je gevoelens voelen en een liefdevolle, ondersteunende poot geven wanneer je het nodig hebt. Als je een goedhartige, lieve partner wilt die er voor je zal zijn door dik en dun, dan is het Lab de juiste hond voor jou!

Wil jij je labrador echt verwennen? Wij hebben de leukste labrador speeltjes op een rijtje gezet.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 13 Gemiddeld: 4.6]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

2 reacties

  1. Onze 2 de labrador echte knuffelhond van nu 2jaar oud kan met alle honden overweg en is gek op puppies, is alleen angstig voor kleine kinderen vanaf 3jaar dan loopt ze weg en ze houd niet van water dat is jammer maar voor de rest echt een lieve schat

  2. Sorry hoor, maar mijn Chien de la Rue Bulgare is de allerleukste en VOORAL de allerliefste hond. In Bulgarije is zij heel hard aangepakt door haar ‘eigenaren’ en uiteindelijk met haar puppy’s op straat gegooid. Zo gaat dat daar. En zo heeft zij een tijd rondgezworven met dat kleine grut en zo goed als het kon er voor gezorgd. Uiteindelijk gered door een rescue team. En dan toch zo’n leuke, ontzettend lieve hond zijn, ondanks dat zij geen gelukkige puppy jeugd heeft gehad en niet positief en veilig heeft op kunnen groeien. Dus ja, zij is toch echt de allerleukste met haar geweldige karakter. Kom daar maar eens mee om. Nou jij, dan ik weer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *