Top 7 Border Collie Kruisingen

bordercollie kruisingen

Mocht je opzoek zijn naar een border collie kruising, zijn er wel een paar eigenschappen waar je rekening mee moet houden bij dit energieke ras.

Als je de Border Collie in slechts drie woorden zou kunnen beschrijven, zou het aanhankelijk, slim en energiek zijn. Hoewel je nooit 100% iets kunt garanderen van een gekruiste pup, zullen de meeste Collie-kruisingen deze karaktereigenschappen kunnen overnemen

Dit ras staat op de 2e plaats van meest populaire hondenrassen in Nederland in 2020. Wat er vaak gebeurd bij populaire rassen is dat ze gekruist worden met andere honden, waardoor er nieuwe ‘designer honden’ ontstaan.

Uiteraard gebeurt dit ook met de Border Collie, maar om jou tijd en moeite te besparen hebben wij een lijstje gemaakt met de meest 7 leukste Border Collie kruisingen.

1. Border collie x Australian Sheperd – Bordershep

Border collie x Australian Sheperd

De kruising tussen is een australian sheperd en border collie is een logische mix en met een goede reden. De Australische herder is een ontzettend zorgzame hond en op zijn hoede om de ‘roedel’ te beschermen.

Voor deze actieve kruising heb je genoeg ruimte of tijd nodig, om optimaal van dit ras te kunnen genieten. We raden 60 tot 90 minuten per dag aan om lekker actief eropuit te gaan, als je dat niet doet is de kans erg groot dat je pup ongelukkig wordt en vervelend gedrag kan gaan vertonen.

De border collie australian sheperd kruising zal tussen de 45 tot 58 centimeter worden, met een gewicht tussen 15 tot 27 kilo.

 

2. Border Collie x Friese Stabij – Borderbij

Border Collie x Friese Stabij

De Border collie friese stabij is een zeldzame kruising, dat komt door de Stabij als ouder. Dit ras komt bijna nergens in de wereld voor en er zijn er maar 3500 van. Elk jaar worden er 350 nieuwe honden geboren die aan het ras-standaard van de friese stabij voldoen.

Hoewel de kruising bordercollie friese stabij tegenwoordig vooral als huishond wordt gehouden, heeft hij wel degelijk ruim beweging nodig. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat de hond een geestelijke uitdaging heeft, en voor dit ras is dat dan vooral een zekere samenwerking met zijn baasje.

Veel fokkers willen dit ras beschermen en aan de ras-standaard van de Stabij houden, het vinden van deze kruising is vaak niet makkelijk. Maar als je het echt wilt, zeker de moeite waard.

 

3. Border Collie x Golden Retriever – Goldencollie

Border Collie x Golden Retriever

De Goldencollie is een kruising van border collie en de golden retriever. Een van de meest populaire kruisingen op deze lijst, de Goldencollie is een vriendelijke en gemakkelijke hond die zowel van speeltijd als van relaxen zal houden.

Wat geweldig is voor degenen die een minder intense Border Collie-kruising willen die thuis ook rustig kan zijn. Dit ras heeft echter nog steeds elke dag ongeveer 60 minuten lichaamsbeweging nodig en zou dit graag willen met een of andere vorm van watersporten.

De bordercollie x golden retriever meet tussen de 48 tot 58 centimeter en weegt tussen de 20 tot 30 kilo.

 

4. Border Collie x Duitse Herder – Dollie

Border Collie x Duitse Herder

Een van de mooiste border collie kruising is de mix tussen een duitse herder en border collie. Dit is weer designerhond die ontzettend beschermend is, een ideale herdershond gezien zijn hoedende ouders.

Deze honden hechten zich meestal aan één persoon en zijn super loyaal aan degene die hij als zijn belangrijkste meester beschouwt. Ongeacht aan wie hij zich vastklampt, je kunt er zeker van zijn dat jouw huis in veilige handen is met de Dollie. Hij is intelligent en heeft veel beweging en stimulatie nodig.

De border collie duitse herder kruising zijn tussen de 51 tot 62 centimeter lang en hij weegt tussen de 18 tot 34 killogram.

Wat zijn vacht betreft: Zal deze mix de zwarte, bruine en witte kleuren van beide ouders aannemen. De Dollie zal waarschijnlijk het patroon van zijn Duitse Herder ouder aannemen. Zijn grote kleverige driehoekige oren zullen centraal staan, de vacht van deze border collie kruising zal veel verzorging nodig hebben.

 

5. Border Collie x Labrador – Borador

Border Collie x Labrador

De border collie labrador kruising wordt een Borador genoemd. Ze beschermen hun gezin en beschouwen hen als zijn kudde. Je zult het hoedengedrag in huis moeten ontmoedigen. Hij is lief en sociaal en hij zal waarschijnlijk het middelpunt van de familiekring willen staan.

De meeste labrador border collie kruisingen zijn tussen de 50 tot 58 centimeter hoog en wegen tussen de 18 tot 32 kilo. Net als de meeste labrador kruisingen zal dit ras een middellange vacht hebben die dik en dicht is en veel verhaart!

De favoriete dingen van deze kruising zijn onder meer zwemmen in water, buikwrijvingen, zoveel mogelijk aandacht en veel beweging.

 

6. Border Collie x Berner Sennen – Bordersennen

Border Collie x Berner Sennen

Met een afmeting tussen de 54 tot 64 centimeter en een gewicht tussen de 23 en 42 kilo, is de Bordersennen een grote Berner Sennen kruising die sterk en krachtig zal zijn. Zijn vacht zal dik en donzig zijn en zal de zwarte, bruine en witte kleuren van beide ouders aannemen.

Grote inklapbare oren en grote ronde ogen dragen ook bij aan zijn charme. De border collie berner sennen kruising zal afstandelijk zijn tegenover vreemden, zijn landgoed beschermen, maar met zijn familie zal hij een lieve, vriendelijke reus zijn die je van top tot teen zal bedekken met hondenkusjes en kwijl.

Deze bordercollie kruising heeft veel energie, uithoudingsvermogen, kracht en intelligentie en heeft daarom ongeveer 1 uur beweging per dag nodig om hem gelukkig en uit de problemen te houden.

 

7. Border Collie x Husky – Bordersky

De border collie husky kruising zal tussen de 19 tot 25 kilo wegen met een lengte van 48 tot 58 centimeter hoog. Het is meer dan waarschijnlijk dat hij de kleur en het patroon van de Husky zal erven, deze kruising zal ook een behoorlijk donzige pup zijn.

De husky border collie kruising is de meest energieke designerhond in deze lijst. Er wordt sterk aangeraden om dit ras bij een actief gezin te plaatsen, die minimaal één tot anderhalf uur aan lichaamsbeweging kan garanderen.

Omdat deze kruising zo intelligent is, is het belangrijk dat zijn lichaamsbeweging afwisselend is. Hij zal daardoor minder koppig zijn dan de Husky-ouder. Waarschijnlijk zal hij een spraakzame en brutale pup zal zijn die sociaal is met iedereen die eenmaal aan hem is voorgesteld.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 14 Gemiddeld: 4.6]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *