Top 10 Berner Sennen Kruisingen (Honden soorten)

berner senner honden kruisingen

De berner sennen is een ontzettende populaire hond in Nederland. Volgens sommige lijsten zit dit hondenras zelfs in de top 10!

De Berner Sennenhond is een oud hondenras dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt, met name uit de stad Bern. Hij is een van de vier Zwitserse hondenrassen, maar zeker de meest populaire en bekendste buiten Zwitserland.

Hij is een krachtig sterke hond en daarom was hij het favoriete hondenras voor het trekken van zwaarbeladen karren voor de Zwitserse melkveebedrijven. Dit ras kwam voor het eerst naar Nederland in 1901 en sindsdien is zijn populariteit als werkhond en gezinshond enorm toegenomen.

 

Berner sennen ras eigenschappen

Mannelijke Berner Sennenhonden wegen een indrukwekkende 36 tot 54 kg en meten 64 tot 72 centimeter lang en de vrouwtjes wegen 31 tot 43 kg en meten 58 tot 66 cm, beide van poot tot schouder.

Een goed opgevoede berner sennenhond heeft een zachtaardige ziel die graag met zijn gezin speelt, maar ook van een middag vol zonnebaden en chillen houdt. Dit hondenras heeft ongeveer 60 minuten beweging per dag nodig om aan zijn werkenergie te voldoen.

Deze grote driekleurige hondenteddybeer is een opvallend mooie pup, maar hij heeft gehoorzaamheid en lijntraining nodig, evenals een sterke eigenaar. Hij is beschermend, maar zelden agressief en kan nogal verlegen zijn tegenover vreemden.

Lees meer over de Berner Sennen in ons uitgebreide artikel.

Berner sennen x Golden Retriever

De kruising tussen een berner sennenhond en golden retriever is een van de schattigste en liefste kruisingen die er is. Beide rassen zijn super vriendelijk waardoor deze perfecte combinatie ontstaat.

Dit ras kan erg aanhankelijk zijn naar familie, na een goede opvoeding zal dit hondenras net zo vriendelijk zijn naar vreemden. Deze schattige maar grote viervoeters houden er niet van om alleen gelaten te worden, het liefst hebben ze de hele dag mensen om hun heen.

Omdat de kruising tussen golden retrievers en berner sennen zo zachtaardig is, is dit ras een perfect familie huisdier. Vooral gezinnen met jonge kinderen is dit ras uiterst geschikt en hoeven ze niet bang te zijn voor deze grote knuffelbeer.

De Golden Berner sennenhond weegt tussen de 32 en 50 kilogram en meet tussen 58 en 70 cm van poot tot schouder, dus deze middelgrote tot grote hond moet in een huis worden geplaatst met veel ruimte en een actief gezin.

 

Berner sennen x Poedel

Berner sennen x Poedel

De kruising tussen een berner sennenhond en een poedel wordt ook wel een Bernedoodle genoemd. Het heeft het typische haar van een poedel maar met de kleuren en markeringen van de Berner Sennenhond-ouder.

Zijn poedelouder is een hypoallergene hond en hoewel de Bernedoodle de enkele vacht van de poedel kan erven, is het onwaarschijnlijk dat hij een hypoallergene hond zal zijn vanwege zijn Berner Sennenhond invloed.

Natuurlijk zal zijn grootte afhangen van de maat Poedel waaruit deze kruising is gefokt, maar hij wordt vaak gefokt met de standaard poedel van vergelijkbare grootte. Wat betekent dat hij tussen de 43 en 64 centimeter lang zal zijn en tussen de 23 en 46 kilogram zal wegen.

Dit ras is energiek en elke dag minstens 60 minuten intensieve training nodig hebben. Met zijn jachtneus zal de Bernedoodle waarschijnlijk een scherp reukvermogen hebben. Hij is ook een lieve hond die dol is op mensen om hen heen, je zult hem altijd overal op je op de bank zien liggen. Benieuwd naar de meer poedel kruisingen? Wij hebben er een artikel over geschreven.

 

Berner Sennen x Border Collie

De kruising tussen een Berner sennenhond en border collie wordt ook wel een Bordernese genoemd. Dit ras lijkt vaak op de border collie-ouder, alleen iets groter en de driekleuren markering van de berner sennen.

Beide ouders hebben een dikke vacht van gemiddelde lengte, dus je kunt dezelfde donzige hond verwachten bij een Bordernese. Dit ras is ongeveer 51 tot 64cm lang en weegt tussen de 20 en 38 kilogram.

De bordernese is een erg aanhankelijk en zachtaardig naar zijn familie toe. Maar kan het beschermende instinct erven van de Border Collie, vaak zul je merken dat dit ras vaak de jongere familieleden omcirkelt.

Deze border collie kruising is vaak afstandelijk tegenover vreemden, maar zal na een tijdje iets socialer worden. Beide ouders van deze kruising zijn intelligent, wat kan zorgen voor veel vermaak.

 

Berner sennen x Husky

De Bernsky is de naam voor een kruising tussen een berner sennen en een husky. Met een grote donzige vacht, de felblauwe ogen van de husky maar het donkerzwart en bruin van de Berner Sennenhond, is hij een opvallende pup.

Vaak zal hij gezichtsmarkeringen erven, ofwel de bruine wenkbrauwen van de Berner Sennenhond en de mimiek van de Husky. Hij zal grote driehoekige oren erven, maar ze kunnen slap zijn, of ze kunnen rechtop staan, bij deze kruising blijft het altijd een gok!

Deze kruising wordt vaak tussen de 53 en 66cm en zal tussen de 20 en 41 kilogram wegen.

De Bernsky is de meest energieke hond op deze lijst, dus hij moet worden geplaatst bij een actief gezin dat hem minstens 90 minuten beweging per dag kan garanderen. Deze kruising houdt van het gezelschap van zijn familie en vindt het niet leuk om alleen gelaten te worden.

 

Berner sennen x Labrador

De meest populaire hond in Nederland gekruist met één van de liefste hondenrassen die er is, Met de als naam: de Labernese. Oftewel een kruising tussen een Berner sennenhond en Labrador.

Met zijn vriendelijke houding, actieve levensstijl en intelligentie is hij een uitgebalanceerde gezinsgenoot die graag gaat joggen of zwemmen met de actieve familieleden. Hij is ook een zeer gehoorzame hond die een droom is om te trainen.

De Berner sennen x Labrador heeft een korte tot middellange vacht die zwaar zal afstoten tijdens het afscheidingsseizoen, dus verwacht maar dagelijks te poetsen met deze kruising!

Hij kan beide kleuren van de ouders erven, de grootste kans is dat hij de kleuren van de berner sennen erft en dus zwart en wit van kleur zal zijn.

Hij zal ongeveer tussen de 54 en 66 centimeter lang worden, met een gewicht tussen de 25 en 36 kilogram. Toch nieuwsgierig naar wat voor gemende rassen een labrador heeft? Wij hebben een artikel met de leukste labrador kruisingen.

 

Berner sennen x Sint Bernard

Dankzij zijn combinatie van de Zwitserse alpen-genen, is de kruising van de Berner sennen en Sint Bernard de koning van de Zwitserse berghonden. Ook wel de Sint Berner genoemd.

Met een lengte tussen de 60 en 74 centimeter en een gewicht rond de 40 tot 64 kilo is nog een van de grotere gasten op deze lijst. Voor dit ras is het wenselijk om in een groot huis te wonen met voldoende ruimte rond het huis om rond te dwalen.

Dit ras is intelligent en met een echte toewijding aan zijn menselijke familie zal hij nooit ver van je verwijderd zijn, dus je went best aan zijn aanwezigheid! Deze reus zal erg beschermend en knuffelig zijn met de kleine mensen en een geweldige oppashond zijn.

De kruising van een sint bernard en berner sennen heeft een dikke glanzende vacht, die zichzelf goed warm kan houden. Zoals beide rassen de kleuren wit bruin en zwart hebben, zal deze kruising ongetwijfeld dezelfde kleur krijgen.

Hij is behoorlijk charmant en erg speels met zijn gezin, dus verwacht veel plezier met deze grote teddy beer.

 

Berner Sennen x Duitse Herder

De Berner sennen & duitse herder kruising is een zeer loyale hond, iemand die zijn meester zal verheerlijken en nooit zijn zijde zal verlaten.

Hij is erg beschermend voor zijn familie en zal je laten weten of er iets of iemand anders is in de buurt van je huis. Intelligentie en een gretigheid om zijn baas te behagen, betekent dat je een super gehoorzame hond aan je zijde hebt, maar je moet ook aan zijn energieniveau voldoen, anders wordt hij rusteloos, verveeld en destructief.

Hij meet ergens tussen de 60 en 72 cm en hij weegt tussen de 34 en 50 kilo. Dus, zolang je de ruimte hebt en de juiste tools voor het verharen, dan is deze aanhankelijke kruising geschikt voor jou.

 

Berner Sennen x Boxer

De berner sennen en boxer kruising is een van de traagste en onhandigste hondenras-clowns op deze lijst. Dus als je op zoek bent naar een komische viervoetige entertainer, zoek dan niet verder dan de Boxnese (De naam voor deze kruising).

Hij is lief en aanhankelijk en altijd op zoek naar het volgende spelletje om te spelen, dus verwacht een energieke hond die elke dag minstens 60 minuten intensieve training nodig heeft. Dit maakt deze kruising niet de gemakkelijkste hond om te trainen, dus hij heeft een consistente en geduldig baasje nodig.

Deze kruising tussen de berner sennen en boxer meet tussen 56 en 72 centimeter en weegt tussen de 28 en 46 kilogram. Dit ras zal veel op de Boxer lijken, maar met een dikker lichaam.

Meestal heeft deze kruising zwarte, bruine en witte markeringen die door zijn beide ouders worden gedeeld, maar het is een raadsel wat voor markeringen of patroon hij zal nemen. Zijn vacht is van gemiddelde lengte, dus iets langer dan de Boxer maar veel korter dan de Berner, maar zijn vacht is altijd zacht en zijdezacht.

 

Berner sennen x Rottweiler

De kruising tussen Berner sennen en Rottweiler is een grote, knappe hond, die zijn familie en landgoed zal beschermen. Dus als je op zoek bent naar een flinke hond die jou en je gezin kan beschermen, zoek dan niet verder dan dit ras.

Zijn beide ouders zijn bijna even groot, dus de Berner sennen x Rottweiler zal tussen de 58 en 69 centimeter lang zijn. Dit ras zal tussen de 45 en 56 kilo wegen. Dus net als veel andere berner sennen kruisingen in deze lijst, heb je veel ruimte nodig voor deze grote honden.

Hij krijgt een donzige vacht. Net als de Berner Sennenhond, maar met de donkerzwarte en bruine kleuren van de Rottweiler. Dit ras heeft een matige verharing, die op zijn minst om de dag een borstel nodig heeft.

 

Berner sennen x Mastiff

Berner sennen x Mastiff

De berner sennen Mastiff kruising is de grootste (en laatste) kruising uit deze lijst. Met een massaal gewicht tussen de 46 tot 90 kilo en een lengte van ongeveer 64 centimeter.

Dit rasheeft een ronde borst, maar heeft een donzige vacht die lijkt op de Berner Sennenhond, met de bruine en zwarte vachtkleuren. Deze berner sennen mastiff kruising lijkt misschien op een langharige mastiff, alleen met meer prominente zwarte kleuren.

Dit is een majestueuze en respectvolle hond, die zijn gezin zal beschermen in geval van gevaar. Dit ras kalm en volgzaam in huis, maar zou lekker zelfstandig kunnen spelen in de achtertuin. Ondanks zijn protesten om de hele dag op de bank te blijven hangen, moet hij dagelijks worden getraind om zijn grote lichaam gezond te houden.

 

Tot slot

De Berner Sennenhond heeft ons niet alleen verblijd met zijn mooie en lieve uitstraling, maar ook met zijn prachtige gekruiste puppy’s. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerkende eigenaardigheden dankzij hun andere ouders, maar dankzij de Berner Sennenhond kun je altijd een liefdevol aanhankelijke hond verwachten, die plezier heeft met zijn gezin en een beetje verlegen is met vreemden.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 19 Gemiddeld: 4.3]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

11 reacties

  1. Ik heb een kruising Berner Sennen met n Landsheer gehad. Geweldige hond,11,5 jaar geworden. Fantastische tijd met Bas(je) gehad ❤

   1. Hoi
    Sorry voor late reactie
    Maar ze is heel aanhankelijk
    En eigenzinnig
    Wij staan met caravan in Nunspeet
    En in de bossen zie je haar jacht instinct naar boven komen
    Ze is ook gevoelig als je boos bent op der dan weet ze niet wat ze moet doen om je aandacht , ze is nu 10 mnd en behoorlijk drukkig maar wel lief

 1. Wij zijn op zoek naar kruising Berner Sennen Stafford.

  Wij hadden zo een kruising , maar Yoshi is spiitig genoeg recent overleden aan kanker.

 2. Wij hebben een kruizing Berner Sennen met Border Collie (naam Luna)
  Ze is letterlijk vriendjes met alle honden in de buurt, van Chihuahua tot Duitse Herder.
  Tegenover mensen altijd vriendelijk dus we dachten: dit is echt een lieve sukkel die een inbreker nog zou verwelkomen.
  Echter trachte vrij recent iemand over de schutting (2 meter hoog) te klimmen en was reeds met 1 been er over toen Luna als een speer erop af vloog en de persoon met diepe grom en ontbloot gebit tegen hield.
  Zo’n sulletje is ze dus niet maar op wigen erf goed waaks wat niet erg is.
  Kwa aanhankelijkheid ligt ze vooral ’s avonds het liefst bij ons op de bank met haar kop op schoot maar ook overdag is ze altijd in de buurt.
  Verder bestaat onze roedel nog uit 2 kruizing tekkel/chihuahua wat super gaat.
  Luna is nu 3,5 jaar, ruim 45 kg en speelt zelfs met de kleintjes(voorzichtig terwijl ze plat op haar buik ligt).
  Voor ons een hond uit duizenden al heeft ze in haar jonge puppieperiode wel wat ongewenste dominantie vertoond wat door consequente sturing met zachte hand helemaal goed gekomen is.
  Wat ons betreft een aanrader voor mensen die de energie van een Border Collie kunnen beantwoorden door zoekspelletjes/spoorzoeken en lekkere rustige wandelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *