Hondmand kopen? Lees eerst welke soorten er zijn!

Hondenmand

Een hond wil natuurlijk een groot deel van de dag zich lekker terug kunnen trekken in een hondenmand. Er is dan ook ontzettend veel keuze in verschillende hondenmanden voor allerlei soorten honden. Soms kan het best lastig zijn om dan de perfecte hondenmand te vinden die passend is voor jouw hond.

Heb je bijvoorbeeld een mand nodig die gemaakt is van riet of van plastic en welke mand moet je precies kopen wanneer de hond verouderd is of last heeft van zijn gewrichten? Allerlei vragen die gesteld kunnen worden wanneer je op zoek gaat naar de juiste hondenmand. We gaan dan ook een kijkje nemen bij allerlei verschillende hondenmanden en kijken welke voor- of nadelen er bij elke mand passen. Heeft je hond slaapproblemen, lees dan dit artikel.

 

Verschillende hondenmanden

Er zijn dus een hoop verschillende hondenmanden en dat heeft natuurlijk ook al reden dat er verschillende honden zijn. Een hondenmand is er zodat de hond echt lekker zijn eigen plekje heeft en tot rust kan komen. Het is natuurlijk verschillend per ras, maar gemiddeld slaapt een hond wel 14 uur per dag. Een goede ondersteuning is dan ook wenselijk zodat de hond geen last krijgt van vervelende kwaaltjes.

Orthopedische hondenmand

Orthopedische hondenmanden

Wanneer de hond ouder is of last heeft van zijn gewrichten zijn er verschillende orthopedische hondenmanden die geschikt zijn voor de hond. Deze hebben namelijk verschillende eigenschappen welke ervoor zorgen dat de hond minder last heeft van zijn gewrichten. Dit is bijvoorbeeld een lage instap zodat de hond niet al te veel moeite hoeft te doen om de mand in te stappen. Ook kan het zijn dat deze kussen speciaal materiaal bevatten welke ervoor zorgt dat de hond comfortabel ligt.

Andere manden hebben dan weer een leuning waar de hond tegen aan kan leunen wanneer hij last heeft van zijn gewrichten. Mocht je dus een hond hebben die al op leeftijd is, die veel sport of die juist last heeft van zijn gewrichten, dan is een orthopedische hondenmand de beste optie. Een orthopedische hondenmand is vaak iets duurder in de aanschaf dan een reguliere, maar wanneer de hond dit nodig heeft is het wel de beste keuze. Bekijk hier ons artikel over de beste orthopedische hondenmanden. En zijn ook orthopedische hondenkussens verkrijgbaar, deze bespreken wij in dit artikel.

Heder in grote mand

Grote hondenmanden

Wanneer je een grotere hond hebt, moet je hier natuurlijk ook een grote mand bij kopen. Wanneer het een pup is zal hij voor een bepaalde tijd nog wel even met een kleinere mand kunnen doen, maar deze zal hij snel ontgroeien en dan is er geen ontkomen meer aan. Je moet dan echt een grotere mand kopen.

De hond moet hier natuurlijk wel lekker in kunnen liggen en ook lekker de ruimte hebben om tot rust te komen. Een kleinere hondenmand zal dan niet volstaan en kan er voor zorgen dat de hond onvoldoende ondersteuning krijgt wanneer hij in de mand ligt. Hoe groter de hondenmand, hoe prijziger de hondenmand vaak ook is. Bekijk hier onze selectie van grote hondenmanden.

 

Hondenslaapzakken

Voor de honden die graag onder een lekker dekentje liggen, is er dan ook nog een hondenslaapzak. Dit is een soort kussen waar een deken aan vast zat. Eigenlijk hetzelfde als een slaapzak voor mensen alleen zit er dan een lekker kussentje onder. Mocht de hond dus baat hebben bij een warm dekentje en echt weg willen kruipen dan is een hondenslaapzak absoluut geschikt.

Een voordeel aan de slaapzak is dat de hond er ook alsnog gewoon bovenop kan gaan liggen wanneer het warmer is. Niet elke hond vindt het fijn om onder een deken te liggen welke vastzit. Bekijk hier onze selectie van hondenslaapzakken.

Rieten hondenmand

Rieten hondenmanden

Een rieten hondenmand is een leuke mand voor mensen die een mand zoeken die ook past in het huishouden. Wanneer je een grote plastic bak in huis zet, geeft dit niet zo’n gezellige sfeer, maar wanneer je kiest voor een hondenmand gemaakt van riet, is dat natuurlijk heel anders. Rietenmanden zijn daarnaast vaak in verschillende formaten en kleuren te krijgen waardoor er altijd wel een rietenmand is die past in jouw interieur en bij jouw hond.

Een nadeel aan een rieten mand is dat deze kapot gekauwd kan worden. Mocht er dus een hond zijn die graag kauwt, dan is de kans groot dat hij de rieten mand kapot zal maken. Wellicht is het dan wijsheid om te kiezen voor een mand gemaakt van ander materiaal. Bekijk hier onze selectie van rieten hondenmanden.

 

Houten hondenmand

Een houten hondenmand is, net als een rieten hondenmand, een gezellige toevoeging aan het interieur. Daarnaast heeft een houten hondenmand ook nog eens het voordeel dat hij wel tegen een stootje kan en niet zomaar kapot gaat. Dat omdat de houten hondenmand vaak een stuk zwaarder is dan een hondenmand gemaakt van ander materiaal. Een houten hondenmand straalt naast gezelligheid ook nog eens luxe uit.

Robuust hout geeft een mooie en nette uitstraling en natuurlijk wil het oog ook wat. Een laatste voordeel van een houten hondenmand is dat dit ook een duurzame keuze is. Een nadeel kan, net als bij de rietenmand, te maken hebben met het gedrag van de hond. Mocht de hond nou graag kauwen op bijvoorbeeld hout, dan is het wellicht beter om te kijken naar een mand die gemaakt is van ander materiaal. Het is zonde als de mooie houten hondenmand kapot gaat door het kauwen van de hond. Bekijk hier onze selectie van houten hondenmanden

 

Kunstleren hondenmanden

Een ander alternatief is een hondenmand gemaakt van kunstleer. Het kunstleer zorgt ervoor dat de mand waterdicht is waardoor de hond dus gebruik kan maken van de mand zonder dat de mand hierdoor doorweekt raakt. Ook is kunstleer natuurlijk een goed alternatief van echt leer omdat kunstleer zoals de naam al doet vermoeden niet gemaakt wordt van echte dieren.

Kunstleer is een vrij stevige stof wanneer deze gebruikt wordt voor een hondenmand. Wanneer de hondenmand van andere stoffen gemaakt is, kan deze sneller kapot gaan door de nagels van de hond. Bij kunstleer is dat dus veel minder het geval. Ook is kunstleer in een hoop verschillende formaten te koop. Je kan dus altijd wel een hondenmand van kunstleer vinden die geschikt is voor de grootte van de hond. Kunstleren hondenmanden zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Bekijk hier onze selectie van kunstleren hondenmanden.

Hondenmand puppy

Hondenmanden voor puppy’s

Bij puppy’s zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken voor je een hondenmand gaat aanschaffen. De puppy kan heel snel groeien waardoor de mand snel te klein kan worden. Het is zonde om dan een hele dure mand aan te schaffen welke je vervolgens maar voor een korte periode kan gebruiken. Ook is het belangrijk dat de mand goed schoon te houden is.

Een puppy kan nog wel eens een ongelukje hebben en wanneer dat gebeurt op de mand, wil je deze natuurlijk wel makkelijk schoon kunnen krijgen. Een puppy heeft natuurlijk veel rust nodig en daarom is het wel belangrijk dat hij een mand heeft waar hij lekker op kan liggen en welke dus makkelijk schoon te houden is. Er zijn verschillende stoffen welke makkelijk schoon te houden zijn. Naarmate de hond groeit, kan je er voor kiezen om een andere mand aan te schaffen. Bijvoorbeeld een van de manden hierboven.

Hondenbank

Hondenbanken of hondensofa’s

Sommige mensen vinden het er leuk uitzien als de hond een eigen bank heeft om op te slapen. Deze banken zijn niet zo groot als die voor mensen, maar zijn precies op maat gemaakt voor honden. Bekijk hier onze selectie van hondenbanken.

 

Over slaapplekken voor honden

Naast hondenmanden zijn er nog andere plekken waar je je hond kunt laten slapen. Zo zijn er hondenhokken en hondenhuisjes, maar ook hondenbenches + benchkussens. Tot slot zijn er ook nog hondenstretchers.

 

Tot slot

Voor een hond is het belangrijk om lekker tot rust te kunnen komen en dit op een goede plek te kunnen doen, maar welke mand je precies kiest, ligt natuurlijk ook aan de voorkeur van zijn baasje. Naarmate de hond ouder wordt kan er natuurlijk ook altijd nog geswitcht worden van mand wanneer bijvoorbeeld blijkt dat de hond een mand nodig heeft welke hem meer ondersteuning geeft. Dit is bijvoorbeeld een orthopedische mand.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 13 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *