Top 12 Pitbull Soorten & Kruisingen

Pitbull kruisingen verschillen

De Pitbull terriër is waarschijnlijk een van de meest geliefde maar controversiële rassen die er zijn. De statistieken zijn vaak nadelig voor het imago van de Pitbull. Toch heeft het vaak te maken met meerdere factoren, zoals karaktereigenschappen, opvoeding en gedrag van het baasje.

Het maakt niet uit of je wel of geen fan bent van dit prachtige ras, het valt niet te ontkennen dat sommige van deze pitbull soorten echt ontzettend mooi zijn. Wij hebben daarom een lijst gemaakt met de top 12 pitbull kruisingen.

1. Pitbull x Labrador Retriever – Labrabull

Labrabull hond kruising

De Labradull is een van de meest populaire pitbull soorten die er zijn. Een loyale hond gekruist met een van de meest vriendelijke honden ooit gemaakt. De labrador is een van de meest gewilde hondenrassen in Nederland.

Een mix tussen deze rassen kunnen de karaktereigenschappen van beide versterken. Normaal is een kruising tussen een labrador en een pitbull zachtaardig en zeer actief. Ook zijn ze erg loyaal naar hun roedel en kunnen ze gereserveerd overkomen tegenover vreemden.

In vergelijking met pitbulls kan dit ras iets beter met andere huisdieren, toch blijft het verstandig bij elke pitbull mix om ze vroeg te socialiseren. Omdat de Labrador erg populair is, is dit ook de meest populaire labrador kruising. 

 • Levensverwachting: 10 tot 14 jaar.
 • Gewicht: 18 tot 37kg
 • Grootte: 43 tot 61cm

 

2. Pitbull x Rottweiler – Pitweiler

Pitweiler

De pitbull rottweiler kruising is een van de erg populaire waakhondenras met een mix van de meest loyale terriërs die er bestaan. Het eindresultaat is een ras dat gereserveerd is en erg beschermend is naar zijn roedel, tegenover vreemden.

Deze pitbull mix is erg loyaal naar hun familie. Veel mensen denken dat rottweilers gevaarlijk zijn, daarom is dit ras voor veel mensen niet aantrekkelijk. Meer bij elk ras draait het om goede opvoeding en vroege socialisatie.
Ook hebben we een lijst gemaakt met alle rottweiler kruisingen en soorten.

 • Levensverwachting: 10 tot 14 jaar.
 • Gewicht: 20 tot 45kg
 • Grootte: 45 tot 66cm

 

3. Pitbull x Husky – Pitsky

Pitsku

De Husky is een van de meest opvallend mooie rassen die er zijn. Hun ijsblauwe ogen zijn genoeg om zowat elke hondenliefhebber te boeien. Dus wat gebeurt er als je de Siberische Husky kruist met een soort als de Amerikaanse Pitbull Terrier?

Je krijgt een geweldige pup die klaar is om veel energie te besteden aan het jagen op speelgoed in je achtertuin of op het strand. Je krijgt ook een pup die mensen je de hele tijd zullen vragen “welk ras is dat?”

Misschien krijg je een Pitsky met een combinatie van blauwe ogen, waardoor dit ras er nog opvallender uitziet omdat het er niet uitziet als een standaard husky. Je moet er zeker van zijn dat je genoeg energie en oplettendheid hebt. Aangezien husky’s van nature destructief zijn als ze zich vervelen, ook hebben pitbulls veel energie.

Over het algemeen is het een geweldige kruising, als je er genoeg tijd en aandacht instopt.

 • Levensverwachting: 12 tot 15 jaar.
 • Gewicht: 16 tot 36kg
 • Grootte: 51 tot 61cm

 

4. Pitbull x Mastiff – Pitsiff

Pitstiff

De Amerikaanse Pitbull Terrier wordt gekruist met een zachte reus – de Engelse Mastiff. Het eindresultaat is een gok voor zover het ras is dat deze pup volgt. De kans is groot dat de hond een beetje van beide persoonlijkheden krijgt, wat betekent dat er een grote kans is op een rustige hond. Die loyaal en toegewijd is aan zijn familie.

Zowel de Engelse Mastiff (EM) als de Pitbull zijn toegewijde honden die afstandelijk zijn tegenover vreemden. Vroege socialisatie is nodig als je van plan bent om dit ras bij iemand te hebben die niet familie is. Mastiffs zijn ook honden van gigantische rassen, wat betekent dat als je soort het meer doet dan Engelse Mastiff-afkomst, je een groter gemengd ras in handen hebt. De EM is behoorlijk zacht qua energie, dus als je Engelse Mastiff Pitbull-mix de EM volgt, heb je waarschijnlijk meer een grote lieve reus in handen.

 • Levensverwachting: 8 tot 12 jaar.
 • Gewicht: 45 tot 63kg
 • Grootte: 63 tot 73cm

 

5. Pitbull x Boxer – Pittboxer

Pittboxer

De Boxer is in Nederland ontzettend populair hondenras. Door hun lichte en speelse houding zijn ze een geweldige familiehond en zijn ze vol energie. Omdat de Pitbull ook boordevol energie zit, is het waarschijnlijk dat je Boxer Pit-mix ook dezelfde eigenschappen heeft en dat consistente energie-uitlaten nodig zijn om deze pup onder controle te houden.

De Boxer is over het algemeen afstandelijker tegenover vreemden, dus zoals met alle pitbull kruisingen op deze lijst, wil je vroeg en vaak socialiseren. Dit gemengde ras zal er meer uit zien als een echte raszuivere pitbull, simpelweg omdat ze, afhankelijk van de genetica van de boxer-ouder, er eigenlijk uit kunnen zien als enigszins vergelijkbare rassen. Zolang je de tijd en energie hebt om deze pup te oefenen, kan de Boxer Pitbull kruising een geweldig familiehuisdier zijn.

 • Levensverwachting: 10 tot 14 jaar.
 • Gewicht: 22 tot 36kg
 • Grootte: 56 tot 66cm

 

6. Pitbull x Beagle – Beagle Bull

Beagle Bull

De Beagle Bull is een mix tussen de Beagle en de Amerikaanse Pitbull Terrier. Dit is een iets interessantere kruising, omdat de Beagle buitengewoon gezinsvriendelijk is en soms erg ontspannen kan zijn in zijn de puppyjaren. De Beaglebull heeft tijdens ze jonge jaren waarschijnlijk een trainingsuitlaat nodig, maar zal kalmeren naarmate ze ouder worden.

Afhankelijk van het ras waar je Beaglebull naar op zoek is, heb je waarschijnlijk een koppige hond aan je handen die wat geduld en een stevige maar rustige hand nodig heeft tijdens de training. Je moet ervoor zorgen dat je pup je ziet als de leider van het peloton, anders kan het een uitdaging zijn om dit ras ertoe te brengen basiscommando’s te gehoorzamen, tenzij er een soort beloning bij betrokken is.

 • Levensverwachting: 10 tot 15 jaar.
 • Gewicht: 13 tot 20kg
 • Grootte: 46 tot 51cm

 

7. Pitbull x Golden Retriever – Goldenbull

Goldenbull

De Golden Retriever pitbull kruising is een meer delicate balans van Nederlands favoriet gecombineerd met de stevige houding en het hart van de pitbull. Golden Retrievers zijn een van de beste honden in Nederland, en terecht. Ze hebben een geweldige houding en houden schijnbaar van iedereen. Ze behoren niet voor niets tot de top 5 van hondensoorten in de Nederland.

Als je het combineert met een Amerikaanse Pitbull Terrier, krijg je waarschijnlijk een zeer gezinsvriendelijke soort, dat is nog steeds een bundel energie. De Goldenbull is waarschijnlijk nog steeds afstandelijk tegenover vreemden, maar als het duurt nadat het de afkomst van Golden Retriever is, is de kans groot dat hij iedereen in de buurt bij de voordeur zal begroeten wanneer ze bij je thuis aankomen. Een goede socialisatie wordt altijd aanbevolen, en dat is bij dit ras niet anders.

 • Levensverwachting: 10 tot 15 jaar.
 • Gewicht: 16 tot 35kg
 • Grootte: 43 tot 61cm

 

8. Pitbull x Border Collie – Borderbull

Borderdull

De Borderbull is een kruising tussen de Border Collie en de Pitbull. Je zult zeker zien dat ze veel energie hebben, want de Border Collie staat bekend als een drukke hond. Het is waarschijnlijk dat jouw Borderbull minder beweging nodig heeft naarmate hij ouder wordt, maar de realiteit is dat u een ras gaat adopteren met een hoge trainingsbehoefte. Een Border Collie kruising is een herdershond en de pitbull is gefokt voor het voeren en jagen op ratten.

Als je een grote tuin hebt of toegang hebt met ruimte om te rennen, dan is de Borderbull waarschijnlijk geschikt voor jou. Ze kunnen een loyaal ras zijn en graag luisteren. Als je pup meer voor zijn Border Collie-ouders zorgt, kan het een goede match zijn om jouw hond in behendigheid of andere training te krijgen!

 • Levensverwachting: 13 tot 15 jaar.
 • Gewicht: 20 tot 38kg
 • Grootte: 48 tot 56cm

 

9. Pitbull x Duitse Herder – Duitse Pitbull

Duitse Pitbull

De Duitse herder is een van de meest populaire rassen in Nederland. Het is alleen logisch dat je een kruising van de pitbull en de Duitse herder zou zien. Zoals met alle gemengde rassen op deze lijst, is het waarschijnlijk dat uw Duitse Pitbull de eigenschappen van een van de ouderrassen zwaarder zal overnemen.

Omdat de Duitse Herder deel uitmaakt van de werkgroep, is het waarschijnlijk dat je Duitse Herder pitbull kruising taken toegewezen zal moeten krijgen om ervoor te zorgen dat deze zich vervuld voelt in zijn rol. Het uitvoeren van een soort draagtaak of zelfs het certificeren van uw pup als hulphond om hem een doel te geven, zal goed zijn voor deze mix. Het Duitse Pitbull-energieniveau zal hoog zijn als puppy’s, maar zal met de jaren afnemen.

 • Levensverwachting: 8 tot 15 jaar.
 • Gewicht: 20 tot 80kg (Afhankelijk van de ouder)
 • Grootte: 45 tot 62cm

 

10. Pitbull x Dobermann Pinscher – Doberpit

Doberpit

Als je op zoek bent naar een ras dat een uitstekende patrouilleerder in jouw huis is, dan is de Doberpit absoluut een geweldige kandidaat voor uw volgende puppy van gemengd ras. Afhankelijk van welk van het ouderras deze pup van gemengd ras aanneemt, heb je nog steeds een zeer waakzame hond die enigszins gereserveerd is tegenover vreemden.

Toegegeven, elke hond is anders en je kunt geen label op een specifieke honden soort plakken, maar zorg ervoor dat je vroeg socialiseert als je doberpit van plan is om bij kleine kinderen of andere huisdieren te zijn. Als je de tijd en het geduld hebt, kan de Doberpit een uitstekend familiehuisdier en beschermer zijn. Klik op deze link voor een uitgebreid artikel over de Dobermann Pinscher.

 • Levensverwachting: 10 tot 13 jaar.
 • Gewicht: 15 tot 36kg
 • Grootte: 56 tot 71cm

 

11. Pitbull x Akita – Pitkita

Pitkita

Een interessante mix van twee extreem waakzame rassen, de Pitkita is een kruising die de meeste hondenliefhebbers in verwarring zal brengen als ze je vragen over het ras. De Akita is van nature beschermend en is de nationale hond van Japan. Hij is berucht als gezinsbeschermer en is niet altijd het meest gesocialiseerde ras.

Wanneer je een Akita kruising maakt met een Pitbull, heb je een zeer krachtige mix en een gezinsbeschermer. Je wilt vroeg socialiseren en ervoor zorgen dat je huisdieren introduceert voordat jij een reddingsactie uitvoert. Als je dit niet doet, kan dit gedragsproblemen veroorzaken bij jouw pups en kun jij als ‘baasje’ op een moeilijke plek komen te staan. Dit is een eigenzinnig gemengd ras en niet aanbevolen voor beginnende hondeneigenaren. Als je een geduldige bent en stevig in je schoen staat tijdens de training, dan is dit soort misschien iets voor jou.

 • Levensverwachting: 9 tot 15 jaar.
 • Gewicht: 13 tot 30kg
 • Grootte: 40 tot 56cm

 

11. Pitbull x Engelse Bulldog – Engelse Pitbull

Engelse Pitbull

De Engelse Pitbull is een kruising tussen de Engelse Bulldog en de Pitbull Terrier. De Engelse Pitbull is een lieve mix, vaak met het hart gefocust naar liefhebbende gezinsgenoot. Je moet ervoor zorgen dat je je hond stevig traint als je dit gemengde ras adopteert, omdat Engelse Bulldogs ontzettend koppig zijn.

Deze pup brengt je evenveel liefde en frustratie tijdens zijn jonge jaren. Zodra je het punt hebt bereikt waarop je je pup goed hebt getraind, heb je een hond die van het hele gezin houdt en mogelijk niet enkele van de gezondheidsproblemen heeft bij de pitbull voorkomt.

 • Levensverwachting: 9 tot 14 jaar.
 • Gewicht: 18 tot 36kg
 • Grootte: 51 tot 61cm

 

12. Pitbull x Sint Bernard – Sint Pitbull

Sint Pitbull

Wilt u een Pitbull kruising met een extreem groot ras? De Sint Pitbull is een mix tussen de Sint Bernard en de Pitbull. Dit ras is groter dan de andere rassen op deze lijst, simpelweg omdat de Sint-Bernard een enorme hond is!

Dit ras zal iets milder zijn dan sommige van de anderen op deze lijst, omdat de Sint van nature ook wat milder is. De grootte van het ras is iets om over na te denken, en je zult bereid moeten zijn om kwijlen op te ruimen, omdat de Sint-Bernardus berucht is vanwege de opeenhoping van kwijlen. Breng een handdoek mee als je je pup te eten geeft!

 • Levensverwachting: 8 tot 15 jaar.
 • Gewicht: 42 tot 76kg
 • Grootte: 54 tot 71cm
Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 6 Gemiddeld: 4]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *