Zijn Rottweiler puppy’s goed met kinderen?

Rottweilers met kinderen

Rottweilers hebben een aantal niet-zo complementaire verhalen aan hun staart hangen, over gevallen waarin hun temperament naar mensen of andere dieren zijn geuit en problemen heeft veroorzaakt die alle anderen in hun ras hebben gevolgd. Is dit stereotype waar voor alle rottweilers? Zijn Rottweilers gevaarlijk?

Of rottweiler-puppy’s goed zijn met kinderen, hangt bijna volledig af van de eigenaar van de rottweiler. Een hond die goed is gesocialiseerd en getraind rond kinderen zal geen probleem met hen hebben.

Er zijn veel onaantrekkelijk kwaliteiten in rottweiler,die zowel on-aantrekkelijk als zijn voor gezinnen met kinderen. Dit is essentieel zijn om te weten, voordat je een rottweiler-puppy mee naar huis neemt.

Rottweiler puppy met kinderen.

Voor het grootste deel zijn rottweilers niet beter of slechter voor kinderen dan andere hondenrassen van hun grootte. Zoals hierboven vermeld, hangt de manier waarop een rottweiler met kinderen omgaat, erg af van hoe hun eigenaar hen traint.

Rottweilers zijn meestal niet sociaal met vreemden of anderen die ze niet herkennen. Ze raken echter erg gehecht aan hun families.

Een bonus bij het naar huis brengen van een rottweiler als puppy is dat de kans groot is dat ze niet te veel andere huizen hebben gehad om mee te vergelijken. Dit is positief, want als ze uit een huis komen waar geen kinderen zijn, zullen ze waarschijnlijk in de war raken. Oudere rottweilers weten misschien niet hoe ze moeten reageren op deze nieuwe mens.

Als dit hun eerste thuis is en er kinderen zijn, weten rottweilers niets anders dan dat. Ze zullen het leven met kinderen altijd kennen, waardoor ze gemakkelijker kunnen wennen aan het gedrag van het kind.

Kwaliteiten van Rottweiler-puppy’s die het goed doen met kinderen

Er zijn veel redenen waarom rottweiler-puppy’s het heel goed doen met kinderen. Met elke puppy moeten kleine kinderen in de buurt worden gevolgd, maar rottweilers hebben veel super grote verzilverde eigenschappen als het gaat om kinderen.

Rottweilers zijn extreem loyale honden. Loyaliteit is een van hun beste eigenschappen. Dit is wat hen zulke geweldige partners maakte tijdens oorlogen en wat hen nog steeds geweldige service, therapie en politiehonden maakt. Je zult blij zijn te weten dat deze eigenschappen zijn overgedragen. Ze zullen loyaal zijn aan familie.

Ze zullen ook deze familie beschermen. Er zijn veel voorbeelden van rottweilers die kinderen weg van de weg hebben gestuurd of ze binnen de grenzen van de tuin hebben gehouden om ze veilig te houden. Hun loyaliteit en beschermendheid kwalificeren hen op zoveel manieren om goed te zijn voor kinderen.

Dit hondenras is ook een intelligent ras. Dit gaat goed samen met hun loyaliteit en beschermendheid. Als ze les hebben gekregen, zullen ze onthouden wat goed en niet goed is om rond of met kinderen te doen.

Rottweilers hebben behoorlijk stevige en gebouwde lichamen. Het zijn gespierde honden en dit voorkomt dat kinderen ze verwonden. Rottweilers zijn bestand tegen knuffelen of tegen kinderen aan.

Hoewel ze erg gespierd zijn, doen ze er lang over om volwassen te worden. Ze zijn een langzaam groeiende hond, die rond 2 jaar volgroeid zijn. Dit houdt ze langer een beetje kleiner dan andere grote rassen.

Deze eigenschap is belangrijk omdat rottweilers vooral als puppy’s extreem speelse honden zijn. Ze zullen graag spelen met iedereen die hen aandacht geeft. Kinderen lijken een oneindige hoeveelheid energie te hebben, dus dat is perfect voor een rottweiler die ook de hele dag zal spelen als hij of zij kan.

Rottweilers zijn graag bij hun familie. Ze worden angstig als ze te lang alleen zijn. Dit is een positieve eigenschap, omdat dat betekent dat ze niet ziek worden van kinderen die voor langere tijd willen spelen.

Kwaliteiten van Rottweiler-puppy’s die het niet goed doen met kinderen.

Sommige van de kwaliteiten die als positief worden vermeld, kunnen gemakkelijk negatief worden als de rottweiler niet goed is getraind of als het kind zonder toezicht bij de puppy achterblijft.

Zoals eerder vermeld, zijn rottweilers extreem loyale honden. Soms kan deze loyaliteit worden gekanaliseerd of worden gericht aan een enkele persoon. Als dit de moeder of vader van het huis is en een kind zou handelen naar die persoon toe, zou de rottweiler in de verdedigingsmodus kunnen gaan. Ze zullen onschuldig denken dat de persoon aan wie ze loyaal zijn in gevaar is en hun hulp nodig heeft.

Ze kunnen wraak nemen op een manier die zij geschikt achten en het kind aanvallen.

Hun eigenschappen van bescherming tonen zich soms als agressie of geweld. Als ze ontslagen worden, kunnen ze een kind aanvallen en schade toebrengen.

Hun grootte kan ook een negatieve eigenschap zijn als ze niet goed getraind zijn, zowel opzettelijk als niet opzettelijk. Nogmaals, als rottweilers ontslagen of opgewonden raken, kunnen ze een kind uithalen. Als ze dit doen, kunnen ze gemakkelijk een klein mens vertrappen.

Soms, als ze gewoon rondlopen en een kind in de weg staat en ze wisten niet dat ze per ongeluk het kind zouden kunnen omverwerpen. Nogmaals, dit komt door hun grootte. Opgemerkt moet worden dat dit bij de meeste honden gebruikelijk is.

Rottweilers hebben een zeer hoog ontwikkelde “prooidrift.” In principe betekent dit dat als ze prooi voelen, ze aanvallen. Als ze kinderen niet als menselijke gezinsleden associëren, kan hun prooidrift in werking treden.

Het is gebruikelijk en zelfs gemakkelijk voor rottweilers om kinderen niet als mensen te classificeren. Ze bewegen sneller en hebben hogere stemmen. Ze zijn ook veel kleiner dan volwassenen en zien er daarom heel anders uit dan honden.

Rottweilers moeten rond kinderen worden gesocialiseerd om deze negatieve eigenschappen te elimineren.

Hoe train je een Rottweiler puppy om goed te zijn met kinderen.

Socialisatie is het belangrijkste wat u kunt doen voor uw rottweiler. Rottweilers zijn dat niet gewend, noch houden ze van nature van kinderen, huisdieren of vreemden die ze nog niet kennen.

Er bestaat ook zoiets als, denkspellen voor honden. Dit kan je kind makkelijk met je rottweiler spelen. Wat hun band kan versterken.

Als je socialiseren onder de knie hebt, zullen je meeste problemen die je hoort over agressie of geweld vanzelf oplossen. Dit zal hen ook helpen om geweldige honden te zijn in de buurt van kinderen.

De beste manier om uw hond te socialiseren is door hem of haar bij kinderen te laten zijn. Om te weten hoe ze zich rond kinderen moeten gedragen, moeten ze rond kinderen worden opgevoed. Rottweilers moeten regels hebben, zodat ze weten wat wel en niet goed is om te doen.

Bekijk de bezoeken die ze hebben met kinderen. Speel met je kind en hond samen. Maak uw kind of kinderen net zoveel gescheiden van het leven van uw rottweiler als hij of zij gescheiden is van het uwe.

Socialiseer je rottweiler niet alleen om goed te zijn met kinderen, maar train hem of haar ook om samen te werken rond andere dieren. Neem je rottweiler minstens twee keer per week mee naar het hondenpark, zodat hij of zij eraan gewend kan zijn om bij andere honden te zijn.

Nodig bezoekers vaak bij u thuis uit, zodat uw rottweiler niet alleen aan uw kind, maar aan alle kinderen went.

Als je je rottweiler zover kunt krijgen dat je je kinderen als een deel van het gezin gaat associëren, dan zullen ze liefhebben en beschermen als hun eigen kinderen.

Als rottweilers niet worden gesocialiseerd met kinderen, zal het temperament van de rottweiler overheersen. Als ze echter gesocialiseerd zijn, zullen ze een geweldige toevoeging zijn aan elk gezin.

Volwassen Rottweilers met kinderen.

Als u een volwassen rottweiler mee naar huis neemt die niet is opgegroeid in een huis met kinderen, wilt u socialisatie voor die kinderen tot een hoge prioriteit maken. Op die leeftijd kun je zelfs overwegen om professionele hulp te zoeken. Het is veel moeilijker om rottweilers te socialiseren die hun hele leven zijn gegaan zonder rond kinderen te leven.

 

Het is niet onmogelijk maar veel moeilijker dan bij puppy’s. Soms kan de situatie niet worden vermeden en moet je een volwassene mee naar huis nemen. Geef niet op, ze kunnen uiteindelijk nog steeds geweldige speelkameraden voor je kinderen maken.

Rottweilers die zijn opgegroeid in een huis met kinderen doen het geweldig met kinderen. Ze beschermen hen als hun eigen kinderen.

Volwassen honden zijn veel rustiger en minder energiek dan puppy’s. Ze hebben nog steeds zeer gespierde lichamen en zijn bestand tegen spelende, rennende en knuffelende kinderen.

Het lijkt misschien veel werk wanneer je rottweiler een puppy is, maar het is een stuk eenvoudiger om je hond te socialiseren wanneer hij of zij een puppy is. De socialisatie is zo de moeite waard wanneer uw kind een nieuwe beste vriend in uw rottweiler heeft gevonden.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 8 Gemiddeld: 4.3]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *